24. 4. 2018

Místo X letos začalo plodit až smrže

Místo X si letos napravilo reputaci až v neděli 24.4.2018. Kačenky české tu letos nevyrazily vůbec a sezona začala rovnou smrži obecnými (morchella esculenta). Ale v letošním suchém a horkém jaru jsme s JayKayem nakonec byli rádi alespoň za to. JayKay rozhodl, že letos půjdeme cestou osvěty a část úrody smržů jsme zanesli do MŠ na degustaci. MykoKPI letos zatím za cenu zvýšených nákladů na benzin jakž takž plníme, teď zkusíme najít nějakou alternativní lokalitu na čirůvku májovku



Místo X letos vynechalo kačenky a zahájilo rovnou smrži obecnými (morchella esculenta).

Jako houby dobrý, ale kroutit volantem je lepší. Hlavní mykolog letos zlehka přehodnotil priority.

Slovensky je smrž smrčok, ale ve smrkovym lese bych je nehledal.

Smrž má dutou nohu, která plynuje přchází do klobouku.

Tenhle byl pěkně rostlej.

Místo X letos vydalo asi dvacet kousků.

Stejně jako loni: naplnit mletým hovězím, posolit, popepřit, pokmínovat a do trouby na 200 stupňů na 30 minut.

A jde se stláčet. Je to lahoda. Letos jsme v rámci osvěty okolo jarních hub oblažili vzorkem i paní učitelku v MŠ a kolegy v pojistkárně.
Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat