26. 10. 2018

Tříčlenná Ohře 2018 - málo vody a v neděli humus

Jubilejní +/- 20. ročník podzimního splutí Ohře z Lokte do Vojkovic s bivakem na Hubertusu proběhl v komorním triu Plch, Sup a Sud ve dnech 26. - 28.10.2018. Širší účasti letos zabránila rozestavěnost baráků a neustále se rodící děti + předpověď ve stylu PKZ a snad i všeobecné sucho - na vodočtu v KV bylo hubených 44 cm.

Páteční zavlažování budvarem na loketském náměstí bylo fajn, nocleh pod stříškou loketského kempu taky. V sobotu jsme s Plchiorem převezli auta, zatímco Sup snídal becherovku. Počasí bylo OK = nechcalo. Svatá trojice vodního ptactva - volavka, ledňáček, skorec - zahlédnuta.
Ve Varech se na nás přišel podívat zbytek Plch family - Zuzanka, Lůca, Tomík a Motyka. Společně jsme pak poobědvali ve vietnamské nádražce a Sup byl zcela konsternován půlroční Zuzankou. Možná si zde vyřešil dilema, zda si pořídit 3. potomka.
V rámci 6 km na Huberta jsem si oprášil poučku Dokud jsou na levém břehu chaty, nedoufej v konec plavby. Na Hubertovi pak mírné podlévání s konstatováním, že lihu v průběhu let ubývá. I tak si ale Sup zapomněl nafouknout karimatku, ale to už patří k folklóru.
Pršet začalo oproti radaru až v neděli ve 2 ráno a nepřestalo až do Vojkovic. Úsek jsme sjeli cca za 4 hodiny a takovou kosu jsem už dlouho nezažil. "Aspoň to bylo po delší době řádně podzimní, jet to ve 20 stupních by nebylo důstojné!" zhodnotil neděli Plch.
Text: Papouš
Foto: účastníci zájezdu
Páteční zastávka před KV Globálem.
Nějakej líh byl, ale postupem času ho ubejvá.
Před vyplutím nás v Lokti vyfotil německý turista.
Vylejvací zastávka na Svatoškách.
Na řece.
Plch svez ve Varech i svůj potěr.
Sup a Plchojc Zuzanka.
U kulatého stolu v KV nádražce.
Nasedání po o.
Slide.
Plšata mávají na KV jezu.
Sup a Plch na KV jezu.
Vatra na Hubertusu.

2 komentáře:

  1. Ty jsi nejnižší? Jsou to habáni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plch uprostřed je cca o cm vyšší a Sup vlevo měř stejně jako já. Já mam neopranový boty (maji nižší podešev než standardní) navíc asi stoji v nějakym dolíku...

      Vymazat