15. 6. 2024

Sněžník & Cache: S Johnym25 na ostrém konci lana jsme skosili 2 tradky, multinu a virtuálku

V poslední době zkouším vyluštit / dát si do kupy co nejvíc keší v jedné lokalitě, a ty pak odlovit v při jednom nájezdu. Nihil novi sub sole, dělá to povícero kačerů. Někdy se mi ale nedaří skloubit lov keší s jinou činností. Prostě nemám to soustředění, dokonce mi pomyšlení na kešky zlehka vysírá a akce s nimi se mi jeví překombinovaná. Nějak se mi začaly hromadit keše ke konzumaci na DC Sněžníku, z toho byla jedna lezecká multina. Král saunových pecí Johny25 měl na Schneeberg taky zálusk, tak jsme si domluvili čistě kačerskou vejpravu na sobotu 15.6.2024.

Johny25 se do sběru keší zahryz až letos. Chlap má buldočí stisk, takže mu to půjde. Přidá si to mezi svoje tisícovky - už léta jede režim 1.000 km na kole, na bruslích, na běžkách, uběhnout, ujít za jeden rok. Vod každýho tisíc, tak co by si k tomu nepřidal tisíc keší. Taky furt leze, takže na lezeckou multinu byl ideální na čelbu, teda na vostrej konec lana.

Zbejvalo jen pošašit, co se bude lovit a v jakym pořadí. Sekretariát to viděl následovně:

1) parking na P u odbočky na Kristin Hrádek
2) GCF722 Horse Head - odlov tradky
3) GC6815G 50. k 50 
- odlov indicií k lezecké multině na Nimrodovi, Ukryté věži a masivu u jednoho posedu 4) GC44WEK Banán (kajak) :) - odlov indicií k multině
5) GCZ6W7 Decinsky Sneznik - odlov tradky poblíž věže 6) GC8920A Rozhledna Děčínský Sněžník - odlov virtuálky
7) odlov finálek k GC6815G 50. k 50 a GC44WEK Banán (kajak) :) 

Šlo to dobře, až na to, že jsem JayKayovi zapomněl sedák v autě. Tak jsme zalezli jen na Nimrodovi, což je na místní poměry masiv jak bejk. Zbytek lezení obstaral Johny, ale stejně nebylo moc o co stát a navíc chcalo.

Absence sedáku se nám vymstila u lezecký multiny, protože k finálce je sedák nejspíš taky nutnej. Docela pěkná keš od autora Jilowak, ale jeho zmatečně zapsaný listingy a chaos s finálkou lezecký keše mi trochu pily krev, tbh. Ale to k tomu asi patří, mám bejt trpělivej a ne se samonasírat :-) Zbytek proběh beze ztrát na životech.

Jinak moc díky Danovi Hasičovi Hölzlovi, kterej nám poradil s umístěním knihy na Nimrodovi a se kterym mám na Sněžníku pár zářezů z roku 2006 - 2007. To byla vrtací éra.

Sněžník je boží a pohled prizmatem keškuňgu mi dost bavil.

Johny25 (vlevo) a JayKay Keškus při odlovu tradky GCF722 Horse Head.

Nádhernej písek, borůvky, modříny. Pecka.

JayKay Keškus v komíně na Nimroda.

Když Ti fotr (sekretářka), zapomene vzít dost hadrů na sebe.

Johny slaňuje z Nimroda pro 1. indicii. 

Johny slaňuje z Ukryté věže s 2. indicií.

Hnědák Schweinitzův.

Na keších je pecka, že tě jejich hledání zavede do míst, kdes eště nebyl. Třeba o téhle věži na V straně DC Sněžníku neměl tucha.

JayKay u útvaru nazývaného Jilowakem - autorem stejnojmenné kešky - Banán (Kajak). Pěkný cache, ale popisy zmatečný.

Johny25 hledá indicii.

Na tradku GCZ6W7 Děčínský Sněžník se stála fronta! Kromě nás tu byl i kačer z Německa.

JayKay na jednom z bugrů z parádního sněžnického pískovce. Ten matroš je tvrďák největší, s gripem nejlepším. To musíš nacítit.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat