1. 5. 2018

Zoo DC, vol. 1 - kapesní zahrada s krajkovým holubem

JayKay teď jede ve zviřátkách, takže v zoo jsme pečený vařený. Zatim to bere po množinách, takže množina koní zahrnuje třeba koně, zebry, ale i soby a losy - co je větší a má čtyři nohy, je zkrátka kůň. Kolem Ústí je celkem slušná zásobárna zoošek. Jednou z nich je i ta děčínská na Pastýřské stěně, kam jsme vpadli na 1. máje 2018.

Kromě hlavní části na Pastýřáku má DC zoo i depandance v centru města - ve čtyřpatrovém činžáku je expozice akvárií a terárií Rajské ostrovy - kterou jsme absolvovali samostatně a budeme se jí věnovat v samostatném vstupu.
Návštěva obou částí stojí za to a je to přesně ten typ akce, kam-s-dítětem-když ho-vyzvednete-ve-tři-ze-školky. Na odpoledne ideál.
Děčínská zoo je kapesní, ale přesto má 2 milé highlighty. Líbila se mi expozice tuzemských zviřátek, která zrovna měla chuť se vystavovat - viděli jsme rysa, párek lišek i jezevce. Druhak mě zaujal pavilon ptáků s volně poletujícími exempláři a s holubem s krajkou na hlavě.
Celý areál je v borovém lesíku, který skýtá příjemný stín, a slušná je i hospoda u vstupu. Nabízí se i kombitrip ferrata - zoo, ale JayKay míní, že na místní Kodlovy ferraty potřebuje dorůst.


Hlavička kreslí poníka JayKaye.

Kobyli podle vzoru kabeli.

Oslík.

Makakové chocholatí žijí pouze na indonéském ostrově Sulawesi. 

Lemur bělohlavý hnědý u oběda. V zajetí se dožívá až 30 let.

Sovice sněžní je polární sova, která občas zalétá i do Čech. Kdysi jsem ji viděl v hostivařském parku, ale netušim, zda někomu ulétla z klece nebo to byl volně žijící jedinec.

Čáp bílý se pěkně protahoval,...

...pak se zase sbalil do kompaktního tvaru a postával na jedné noze.

Ara vojenský.

Korunáč Sclaterův - tenhle krasavec patří mezi největší holuby světa a bydlí na Nové Guinei.

Ve voliéře děčínské zoo je část ptáků v bezprostředním kontaktu s návštěvníkem.

Hoko proměnlivý.

Stromy v Zoo DC zdobí nadživotní modely ptáků.

Kočka rybářská na potulce.

Rys ostrovid relaxuje na střeše své budky.

Urson kanadský.

Kapybary.

Mravenečníci.

Lišky.

Jezevec.

Vyřezávaní mravenečníci.
Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat