20. 5. 2018

Bruslení na Hipodromu Most - 1,5 km táhle vzhůru a pak totéž dolů

Kolem mostecké nádrže Matylda i na ní už jsem párkrát bruslil, ale druhou místní inline dráhu - kolem závodiště pro koně aka Hipodromu - jsem poctil návštěvou jen jednou v roce 2010, a to bez bruslí. Tou dobou jsem se kurýroval z následků pokusu o drytool v Průčelské rokli - z oboustranné zlomeniny kotníku - a bruslení mi přišlo jako blbej nápad.

Čas na nápravu nastal 20.5.2018, kdy jsme s Hlavičkou zvolili kombi-drom-trip s vyrácháním JayKay v mosteckém Aquadromu a s následným bruslungem na Hipodromu.
Překvapily mě 2 věci: zdejší závodiště pro kobyly nemá tvar klasického oválu, ale ovál je na jednom konci prodloužen o rovinku, je to vlastně ovál s falusem + je to celý do kopce a z kopce!
Bruslení na cca 3.300 m dlouhé dráze probíhá tak, že 1.500 m makáte do táhlého kopce a pak se jako netáhlo vezete samospádem kilák a půl z kopce. Sjezdu jsem využíval k pozorování hejn modrásků a kytek podél trati.
Na povrchu oválu je znát, že už je 10 let starý a že je na výsypce. Dráha je trochu zvlněná a místy spravovaná. Záplaty jsou olemované tekutým asfaltem, hlavně v zatáčce kolem falusu. Když to trefíte bruslí, zadrhete tak, že je to místy o tlamu. Ale když koukáte před sebe, v poho se tomu vyhnete. Vcelku je tady ale docela slušné bruslení obohacené o parádními výhledy na Krušné hory a Lounské středohoří.
Dával jsem tomu tak kolo dvě, po dvou rundách se šli Hlávka s JayKayem koukat na kobyly a já krouhnul další tři ovály, takže spokojenost.

JayKay si dopřává iracionální stravu v mosteckém Aquadromu.

Výhled z parkoviště u mosteckého Hipodromu na Most a Krušné hory.

Kromě jízdy na kobyle se tu i bruslí.

Paddock.

Tady se hrajou Dostihy a sázky. Dávám dvě pětky na Napoliho.

JayKay obdivuje plastovýho koně.

Hipodrom má vcelku nestandardní tvar - kolem oválu je in-line dráha obousměrná, kolem falusu jen jednosměrná.

Hlavička a motorkář vyrážej.

Jako pěkný, ale už mě to moc nebaví, fotříku.

Tady se láme ovál do falusu.

Výhledy na Lounské středohoří.

OK, jestli je to z kopce, dám motorce ještě šanci.

"Nechoď k tomu koni!" - "Hehé, bléblé." - "Pocem!" - "Hehé, bléblé."

JayKay u památníku Andreje Bureše v Mostě.

 

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat