30. 5. 2018

Zoo DC, vol. 2 - nej mořské akvárko v kraji a ještěrky

Rajské ostrovy jsou depándáns děčínské zoo, která na rozdíl od hlavní části neleží na Pastýřské stěně, ale obsadil činžák v Teplické ulici 19. V přízemí je největší mořské akvárium v Ústeckém kraji o objemu 6.000 litrů, zbylá tři podlaží obsadili vesměs plazi.
Poté, co jsme na 1. máje 2018 zkonzumovali hlavní část zahrady, ve středu 30.5.2018 jsme s JayKayem přijeli po spa ve školce domlasknout zbytek. Na rychlou odpolední akci s kadetem super. Aktuálně, resp. od 26.6.2018, je ovšem akvárko kvůli havárii mimo provoz a na to konto je poloviční vstupné.

Co na ostrovech podle stránek zoo uvidíte: "První patro představuje některá souostroví západní části Tichého oceánu a současně mangrovové pobřeží. Druhé patro přibližuje ostrovy jihovýchodní Asie a také faunu tropického pralesa. Třetí patro zavede návštěvníka do oblasti Karibiku a prostředí polopouště. Poslední patro expozice – tzv. ZooKlub - poskytuje prostor pro pořádání nejrůznějších besed, přednášek, výstav i výuky."
Expozice Rajské ostrovy
Teplická 19, Děčín 2
tel: 412 531 531
e-mail: tic@zoodecin.cz
Vstupné
Dospělí: 30 CZK, děti, studenti, senioři: 20 CZK.
Se vstupenkou ze Zoo Děčín je možné Rajské ostrovy navštívit zdarma (platí pouze v den zakoupení vstupenky). Sleva platí i obráceně - pokud máte vstupenku z Expozice Rajské ostrovy, v zoo doplatíte už jen rozdíl v ceně.
Otevírací doba
9.00 - 18.00 (září - duben) / 9.00 - 19.00 (květen - srpen), před návštěvou expozice si lze objednat ukázku komentovaného krmení 
Text a foto: Papouš

Vstup do Rajských ostrovů z Teplické 19 v Děčíně.

Perutýn ohnivý.

Klaun očkatý.

Parmovec skvělý. Němci jí říkají sněhová vločka.

Mořské akvárium o objemu 6.000 litrů je největší v Ústeckém kraji. Momentálně mimo provoz.

Agama kočinčínská, asi.

 Pan Michovský s manželkou.

Another one.

Krajta tygrovitá.

Gekonek.


Žádné komentáře:

Okomentovat