22. 7. 2024

JayKay na pumptracku v Bžanech & setkání s jiřičkami

V pondělí 22.7.2024 jsem měl neočekávané volno s trochou administrativy, přičemž pár dní před tím jsem vygoogloval, že v Bžanech na Teplicku mají asfaltovej pumptrack. Takže jsme s JayKayem pořešili potřebné a skočili se na tu dráhu podívat. Na jednom pumptracku už jsme se už potáceli loni v Teplicích, v Bžanech jsme to pumpování taky úplně nenastudovali, spíš jsme se sem zajeli podívat. 

Zdejší dráha je věru kapesní - dvě klopenky a jedna boule, ale zaplať pánbůh za tento počin. V Ústí nL je stav vyasfaltovanejch pumptracků k datu návštěvy Bžan nula. Chvíli jsme po klopenicích popojížděli, pak jsme se šli radši kouknout na stav restauračního zařízení v sousedství. Ten je OK, akurát neberou karty a platba QR kódem je tu cizí slovo.


Když jsme balili, našli jsme pod autem šedobílé ptáče. Auto jsem se snažil poodtlačit, abych ptáka neohrozil, ale ten mezitim frnknul. Další kousek byl na nedalekém hřišti, podle GL mladá jiřička. Zkoušel jsem jí dávat vodu z víčka od petky, ale nedala si. Nakonec porestovala na sloupku od plotu a odlétla.

Bžany palec nahoru za asfaltovej pumptrack! Ústí nL, VII/2024, stav = 0.

Pumptrack malej a sklony mi přišly docela svižný. Trochu jsme se tam zapotáceli.

JayKay na centrálním dvojáku.

Nakonec jsme tam sjízdnou lajnu našli, ale další studia budou žádoucí.

Když jsme balili, našli jsme pod autem fógla. Vypadal vyčerpaně, ale nakonec vzal roha.

Další fógl byl o kus dál na hřišti. Dával jsem mu napít, ale nevzal si.

Chvíli restnul na sloupku od plotu...

...a pak frnknul. Podle Google Lens to byla malá jiřička.


Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat