1. 9. 2022

Na vlnách TP pumptracku a překvapivá divočina Písečného vrchu

Location: Teplice, Česko

V úterý 1.9.2022 jsme s JayKayem Bajkusem měli trochu času po školce, tak jsme zkusili novej prvek na podporu bajkovejch skillů - pumptrack za Kauflandem v Teplicích. Dost jsme se tam zmítali, ale úplně marný to nebylo - já se prožvejkal k průjezdu asfaltovou a betonovou sekcí, JayKay si to vošahal a nakombinoval se sousedníma prolejzačkama. TP pumptrack je klein, aber fein, bodajby podobná dráha byla aj v Aussigu.

Po skill zóně jsme zkusili nějaký geo v katastru města - na Písečném vrchu se mají vyskytovat karlovarská dvojčata + nějaký paleo. Nenašli jsme nic a krajina s porfyrovou žílou je na město až neobvykle divoká. A je to kousek vod botanický, kde jsem byl x-krát, ale na Písečák jsem nikdy nedošel. JayKay se ještě dorazil na pěkném hřišti vedle botanický zahrady. 

JayKayovy první pokusy na pumptracku za TP Kauflandem.

K dispozici je tu jedna asfaltová + betonová dráha...

... + jedna překližková.

A taky opičí dráha a lezecká stěnka z nějakejch x-stěnů.

Našli jsme tu přírodní škváru velmi podobnou té z Dobrčic u Mostu, kde jsme byli o dva dny dříve - v úterý 30.8.2022. Velmi potěšilo.

Pak jsme se přesunuli na Písečný vrch u TP Botanické zahrady. Na kytkách jsem tu byl x-krát, ale v divočině Písečného vrchu poprvé.

Na vrcholu skal z červeného porfyru je TP hvězdárna.

Něco se tu i leze, jak napovídá Bělinův dobírací borhák ve tvaru písmene U.

Skalka s bouldříky.

Dva stěnové borháky.

Krajina jak z mayovek.

Zbytky rybníka pod hvězdárnou.

 

 

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat