20. 9. 2022

Poo nápor na Pannu: Velká dutina s chabazity, pár hub a pěkné výhledy. Na 3 km spousta zábavy

Location: Hrad Panna, Česko

Pod vrchem Panna v Českém středohoří jsme už s JayKayem byli lovit chabazity, na sousedním Kalichu jsme už taky vizitýrovali, ale nahoře na Panně samotné jsme nebyli. Kopec zajímavej - minimálně proto, že hrad nahoře vzniknul kvůli Žižkově pevnosti na Kalichu - taky se mezi sebou chlapci notně mydlili. Plus taky ty šutry, což tomu dává další přidanou hodnotu, ofc. Vejletík kolem 3 km, takže na poo akcičku na raný podzimek ideální.

Takže v úterý 20.9.2022 pakujem cajky a vyrážíme. V kufru u campera standardně vozíme různý pomůcky - geobag s kladívky a rukavicemi, košik na grzyby, kolo, kolobka, korčule a další zábavky - z kterejch pak podle nálady vykrystalizuje program na onen den. Čili vybavení do forresta (Život je jako bonboniera. Nikdy nevíš, co ochutnáš.) i na hříště. Plus pitíčka a dobrotky.

Pannu pojímáme jako geomykovyhlídkovou akcičku. Nejdřív najdem docela slušný dutiny s chabáčema - velká radost, pak cestou k vršku objevujeme václavky a pár dalších hub a nakonec se kocháme výhledama z Panny do třebušínské kotliny. Krátký, intenzivní. I tak domů dorážíme až za tmy, ale tak to má bejt. Jak řikaj Bavoří: Furt im Wald, pořád v lese.

Vyhlídka na hrad Kalich, v pozadí Sedlo.

Geobag s kladívky a kapsou na telefen využívanou jako držák na pití spojený s košem na houby. Překvapivě funkční setík.

Václavky.

JayKay na vršku Panny. Hokkaido sem dotáhnul nějakej předskokan.

Zápis do Gipfelbuchu je pokaždý velká zábava. Chlapec se nebojí rozletu - obvykle zabere celou stránku. U turistickejch vrcholovek tomu nechávám volnej průběh, u lezeckejch bychom se uskromnili.

Chabazit.

Pěkná dutinka.

A její druhá půlka.


Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat