31. 10. 2010

Akvárium v BCN aneb Je Šárka z Písku svině?

Akvária jsme letos navštívili s Buničinou dvě - jedno v norském Bergenu a jedno v Barceloně. Obě měla společné to, že se věnovala hlavně lokálním mřenkám a že se v nich daly děti přehazovat vidlema. Do Norska zavítáme někdy jindy, teď skočíme do BCN. Tam jsme se vypravili hlavně kvůli žralokům.

30. 10. 2010

Na bruslích po Barceloně

Půlka léta. Letenka do Barcelony na konec října zakoupena a s ní i lupen pro extra zavazadlo za nechutnejch 800 Kč. Dvoje brusle a lezení se totiž do palubních kufírků nevejdou a pětidenní eurovíkend v katalánské metropoli se nám nechtělo trávit jen vymetáním památek. Tak jsme si připlatili i za tu svini. 

29. 10. 2010

Montserrat - lezení, klášter a galerie za den

Do Montserratu - duchovního centra Katalánska - jsem se chtěl vždycky podívat už jenom kvůli tomu šutru. Valouny slepené do bizarních homolí, k tomu klášter uprostřed skal. Kultura a lezení, vlastivěda v pohybu. Nakonec jsme byli rádi, že jsme z duchovního místa stačili prchnout do přírody, ale i tam nás dotihly hlučné tlupy španělských teenagerů.

28. 10. 2010

Na paelle U prasete, na nealku na Nou Campu

Ochutnat paellu byl jeden z úkolů, který stál v itineráříku pro návštěvu Katalánska. Proč jsem o to tak usiloval, mi zpětně vůbec není jasné. Asi chuť poznat, čím se krmí lokálové. Jednou jsem totiž tohle rizoto ochutnal, když v Ústí kotvila formanovská loď Tajemství, a na větvi jsem z toho nebyl.