24. 10. 2011

Brusle na Mallorce - fiasko sekretářky

Location: Port de Pollença, Španělsko
Při výběru bruslotras pro letošní Mallorca PWN Trip neměla sekretářka šťastnou ruku. V rozněžnělém stavu sáhla po dvou romanticky se tvářících úsecích podél moře.


Pokus o rolluňk na jihu ostrova - ze S'Arenalu do Palma de Mallorky - skončil trapně. Na pobřeží plném hnusných hotelů u S'Arenalu položili místní ptáčci drncavou dlažbu. Navíc to vypadalo na déšť, takže místo bruslení úprk pryč.

Bruslotrasa z Port de Pollença do Alcúdie je červený pruh sevřený mořem a silnicí.
Buničina se chystá na obhlídku cedulí na mořském břehu.
Při pokusu č. 2 jsme již bruslení utrpěli. Přitom trasa z Port de Pollença do Alcúdie vypadala z ptačí perspektivy na googlemaps náramně - červený pruh asfaltu přímo u moře. Realita ale byla o poznání odpudivější.
Pruh-červenáček byl nejen u moře, ale i bezprostředně vedle silnice, provoz nemalý. Asfalt byl mizernej a červený odstín do něj nebyl přimíchán, ale zřejmě na něj byl dodatečně nanesen. Smekavost rudé slupky značná.

Na cedulích stálo, že se tu chystá obnova písečných dun a reintrodukce kulíka říčního. (Jeden exemplář světlé formy kulíka jsem kdysi zahlédl poblíž Nového Boru, t.č. ve spárech Tomatovýho Vomajdy z DŽC.)
Sekretářka dala ložiskům svých korčulí ochutnat trochu písečku a mořské vody. V pozadí kopce na mysu Formentor.
Konec města Alcúdia a začátek červeného pruhu. Do města jsme nezajížděli.
K tomu - na kraji obou měst pruh skončil a směrem do centra následoval chodník nebo slalom mezi auty na kraji silnice. Z 25 km trasy jsme tedy zkonzumovali jen červenáče, odhadem tak 10 km. Sekretářka dostala vytýkací dopis.


In-line trasa 89616 - powered by Inlinemap

Ale dost špačkování - fiasko se naštěstí událo u zálivu Bahia de Pollença. Zátoka je sevřena dvěma mysy. My navštívili ten severnější (na videu jsou i plky, že to je nejvýchodnější část ostrova, ale je to blbost = další vytýkací dopis). Výběžek má metalově znějící jméno Formentor a jeho pobřeží je rozervané, skalnaté a krásné... Ale o tom někdy příště.


Text: Papouš
Foto: Buňka a Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat