15. 9. 2018

Wildpark Osterzgebirge: zoo v krušnohorském Geisingu

Location: Wildpark Osterzgebirge, Geising, Německo
Dne 15.9.2018 jsme s JayKayem podnikli výpravu do dalšího ze zookoutků v okolí Aussigu - tentokrát jsme zavítali přes kopec do saského Geisingu  do místního Wildparku Osterzgebirge.
Highlightem místní zoo je bezesporu výběh surikat. Ten je podhrabán tunely ze čtyř stran, které se sbíhají v centru expozice v proskleném budníku, odkud může člověk pozorovat mangusty zblízka.
Jinak je osazenstvo typicky zookoutkovské - dominují kopytníci: ovce, kozy, jeleni a lamy, které je možné krmit granulemi, jež si za drobné můžete koupit u vchodu.
Exotiku tu nehledejte - u vstupu je jen prosklená budova s malými opicemi, klec s andulkami a korelami a také nosálové. Naproti hospodě výběh s klokany, které v čase naší návštěvy nosili malého klokana v kapse.
Zaujal nás ještě rys, osel, expozice vodního ptactva + rozsáhlý výběh, v němž bylo dobře 30 divočáků. JayKay samozřejmě neopomněl vylézt na kamenného berana u vchodu.
Vlez je 5,50 €.
Text a foto: Papouš
 Socha berana s jehnětem u vlezu do Wildparku Osterzgebirge.

 Kanincheni.

 Korely.

 Andulky.

 Nosál.

 Návštěvník krmí kozy.

 Nutrie.

 Kozel.

 Vnitřní pozorovatelna surikat.

 Surikata z pozorovatelny.

 Vlez do pozorovatelny.

 Klokani.

 Nějakej jelen.

 Muflon.

 Lama.

 Vzájemné pozorování.

 Prasečí potěr.

 JayKay a živej osel.

JayKay a dřevěnej osel.

3 komentáře:

  1. Víš, že malá opice outloň má jed, který používá na zabití kořisti?

    OdpovědětVymazat
  2. Spíš na svou obranu a potírá slizem,který obsahuje toxin mláďata, aby je chránil. Pytláci jim trhaji zuby, aby nekousali. FUJ!

    OdpovědětVymazat