25. 5. 2008

Na Mlynářově kameni je 9 nových štandů

Location: Dolní Zálezly, Česko

"Štandizace" Mlynářova kamene v Dolních Zálezlech je u konce. OVK Severozápadní Čechy - sekce Východ v neděli 25. května 2008 domontovala poslední z devíti naplánovaných stanovišť. Většinu materiálu na štandy zaplatil Český horolezecký svaz.

Štandovací tablíčko: horní řada zleva - masiv Stárek (1 ks) a Mlynářova hlava (2 ks), střední řada - masiv Prášek (3 ks), dolní řada - masiv Vyhlídka (3 ks).
ČHS dodal následující materiál: borhák (10 ks), řetěz 3 články (5 ks), řetěz 5 článků (4 ks), majlona 8mm (9 ks), majlona 10mm (3 ks) a ampule s lepidlem (10 ks). Kroužky do slaňáků zaplatil HO USK Slavie Ústí nad Labem, ostatní materiál pochází od platformy Zakuklený ustašovec.
"Štandizace" Mlynářovi pomohla - lana už jsou bez potíží stahovat. OVK Severozápadní Čechy - sekce Východ potichu doufá, že matroš nepotká osud majlonek a řetězů v Jevišovicích na Vysočině, které někdo ukradl. Podrobnosti ZDE.
Jinak sezona v Zálezlech se pozvolna rozbíhá. V neděli jsem tu potkal při výcviku snad 20 mladých horolezců pod hlavičkou organizace Atleti v akci z Prahy.
Píra v cestě Poslední žena 5 na masiv Prášek. Lípy za Pírou už pomalu pokvetou. Na Mlynářovi to bude vonět.
Hany (vlevo) a Píra se zapisují do vrcholové knihy. Je v pravé části masivu Prášek.
Hany studuje nápis na kříži na Vyhlídce. Kříž je už natřený. Že by práce Karla Běliny, který se pro to rozhodl loni při křestu skal?
Mlynářův Kámen na PWN: ZDE a ZDE.
Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat