21. 2. 2015

Andalusie 2015: boj o auto a kemp + trocha lezení

Location: El Chorro, Španělsko
Na přelomu února a března 2015 jsme se ve složení Hlavička, Andrejka, Sup a já vypravili za lezením v teple do andaluského El Chorra. Nalezeno ze stěny bylo, takže to bylo potřeba zúročit v přírodě. Sup obstaral lupeny na letadlo s EasyJetem z Berlina-Schönefeldu za cca 100 € hlava. Do germánské metropole jsme se dopravili Karkulkou, kterou řídil Sup, protože já jsem v té době měl propadlý řidičák.


První kolize nastala v Malaze, kde se při půjčování auta ukázalo, že káru půjčí jen tomu, kdo má platné oprávnění k řízení a zároveň dostatek peněz na kartě na případné úhrady škod. Já jsem nesplňoval podmínku 1, Sup podmínku 2. Naštěstí se do kritérií půjčovny vešla Hlavička.

Další zásek byl v Chorru, kde byl zavřený klasický kemp dole u skal. Další postup jsme si šli promyslet k pivu Cruzcampo do nádražní nálevny. Ukázalo se, že náhradní kemp Finca La Campana je asi 3 km od toho původního. Ještě, že jsme měli auto. Nové ubytování za 8 €/hlava/noc ale bylo v pohodě – velká společenská místnost s kamny, pinčesem a kuchyňkou.

Na nástěnce v kempu jsme objevili info o nově navrtaných oblastech přímo nad stany. Kombinace pětek a šestek se ukázala na rozlez ideální a skály nebyly na rozdíl od starých oblastí v Chorru omaštěné. Lezli jsme všude možně, udělali jsme procházku na El Torcal de Antequera, vlčí zoo a po pamětihodnostech Alhambry v Granadě. Dobre bolo.

Sektor nad kempem, v roce 2015 nové a neomaštěné.

Hlavička v jedné z pětek.

Andrejka drtí nějakou šestku, Hlavička v pětce.

A střídačka.

Tohle bylo, tušim za 6a.

Lavor s kouhoutkem v kempu Finca La Campana v Chorru. Pozoruhodná je výzdoba amonity, které jsou k vidění kupř. na nedaleké náhorní plošině El Torcal de Antequera.

Oblíbená chorrská kratochvíle I.: Sup u piva Cruzcampo v chorrské nádražce. Cruzcampo vlastní Heineken, čili to je jako sosat Březňák.

Oblíbená chorrská kratochvíle II.: snídačka na sluncem zalité terásce v kempu. Zepředu dozadu: Hlavička, Sup a Andrejka Hájková.

Sektor Olivitos.

Cesty v sektoru Olivitos.

Nástup El Malo Almeja 6a v sektoru OlivItos.

El Malo Almeja 6a

Háj!

Sup vedl v kempu ranní lekce strečinku pro psy. Cvičenec celkem kapíroval.

Amptrax v průvodovi.

Housenka Express.

Sup v nástupu populární multipitchky Amptrax 6a. V osmidélkové cestě se trochu hryznul hned v úvodu. Měli jsme to lézt po něm, když náhle:...

...Křivinko, mně se to nelíbí...

...a skončili jsme na vomaštěnejch pětkách kousek nad starym kempem.

Na druhej restday jsme sjeli do Picassova muzea v Malaze. Tam se ale fotit nedá, tak aspoň pár pikčrů z města. Záhon s bramboříky.

Endemickej mrož ze Středomoří.

Hostinská v přístavní taverně nakládá na talíř paellu.

Hlavička ochutnává arroz negro alias paellu obarvenou inkoustem z chobotnice.

Sup a Andrejka u paelly a cruzcampa.


Únor rudý, pět vodpoledne, temperatůra vysoká.

Pojídání seafoodů na rozloučenou s Andalusií.

Sierra Nevada z letadla.

Fotka s kýblem piv - zleva Sup, Hlavička a Andrejka.

Text: Papouš
Foto: účastnící zájezdu/

Žádné komentáře:

Okomentovat