19. 4. 2020

Hrobčík uvádí: loupající se T-Rex, 15m skluz v nerezu a výhled na SV Bořeň. V Hrobčicích to děti baví

Naučná stezka skřítka Hrobčíka je parádní projekt radnice Hrobčic u Bíliny. Kolem obce nechala vytyčit cca 2km okruh s pohádkovými postavičkami, klouzačkami, vzdělávacími tabulemi a jedním dinosaurem. To celé je umocněno výhledem na skalnatou SV stěnu Bořně - a ta je vážně obrovská: o 100m cliffy v Česku jen tak nezakopnete. S JayKayem jsme se sem poprvé vydali v neděli 19.4.2020 a o týden později jsme si dali repete s Hlavičkou. Origo směr je proti hodinovým ručičkám, my si to dali v obou případech clockwise a dá se taky.

Hlavní atrakce je na půli cesty - mýtinka Fantazie s Křemílkem a Vochomůrkou, Babou Jagou (echt jak z Mrazíka), šmouly a další pohádkovou havětí. Z té vede dolů klouzačka, dobrých 15 m v nerezu, kde se JayKay celkem bál, ale pak zdomácněl. Pod klouzačkou jsou ještě houpačky. 

Cestou na mýtinku pak ještě minete vzdělávací tabule (je jich tu fakt kotel) a také - za nás možná hlavní tahák - betonového T-Rexe, který je základem budoucího Údolí dinosaurů. Měli by tu přibýt ještě brontosaurus a stegosaurus. Ovšem chudák T-Rex se po pár měsících provozu začal mocně loupat. Asi špatná směs, či co. Šel bych se poptat o radu do Saurierparku Kleinwelka, kde betonových saurů mají povícero a neloupou se.

V novinách se moc nenosí chválit lidi na radnici, ale tady si to můžem dovolit. Parádní počin, je vidět, že obec maká, má dobrý webovky, když míjíte místní mateřskou školku a kouknete, co všechno mají za plotem za atrakce, je jasný, že tady do toho šlapou. Za nás palec nahoru. 

SV Bořeň od Hrobčic. Pro nemístního hodně neobvyklý pohled.

Tohle uměleckému štukatérovi Karlu Kalibovi patrně neklaplo - T-Rex na Stezce skřítka Hrobčíka dostal po čtyřech měsících od dokončení lupenku a začal se loupat... 

...slezl mu i nehet a kůže na pařátech...

...a ocásek.

U T-Rexe je stanoviště s otočnými kvízy. Zupa. A v dáli zase Bořeň.

JayKay zdolává T-Rexův ocásek. I přes drobné problémy atrakce jak prase. A to tu ještě mají přibýt další dva ještěři - brontosaurus a stegosaurus.

Nejistota před první jízdou na nerez klouzačce v pohádkovém lese. Po aklimatizaci už to šlo.

Houpačky pod klouzačkou.

Klouzačkou ke mně, k Ivanovi zády.

Ježibaba je také od Karla Kaliby a je jak z Mrazíka.

JayKay u Křemílka a Vochomůrky.

Výstup po klouzačce.


Skřítek Hrobčík je asi nějakej depresák. Jestli to není tou Burešovou řepkou, co má za krkem.

Byli jsme tu 19.4.2020 sami s JayKayem a 26.4.2020 se k nám přidala i Hlavička.

..

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat