22. 10. 2008

In-line podél Labe V. - noční jízdy na Střekově

Location: Ústí nad Labem, Česko
Po bruslostezce podél Střekovského nábřeží v Ústí nad Labem se dá opět bruslit. Stezka byla letos rozkopaná kvůli stavbě základů pro mobilní protipovodňové hráze. Zhruba 1,5 km trasa je ideální pro podzimní a zimní noční roluňk, protože ji osvětlují pouliční lampy.
Nový asfalt je mírně horší než ten, který tu býval před stavbou hráze, ale dá se. Vedle stezky vede částečně chodník, který se ještě staví. Na trati jsou proto ještě zbytky štěrku a hlíny. Chodník by měl být hotov již v listopadu.
Ataman platformy Nábřežní roleři Sup při včerejším večerním testu nového povrchu na bruslostezce na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem.
Foto: Papouš
Stezka vede od lodního vraku bývalé restaurace Karla poblíž mostu Edvarda Beneše až k restauraci Labská bašta (Staropramen). Trasa má převýšení jen pár metrů - po proudu je to z kopce, proti proudu naopak. Parkovat se dá u Labské bašty, přímo na nábřeží nebo v některé z přilehlých ulic.
Ataman platformy Nábřežní roleři Sup pojímá noční bruslení na Střekově většinou jako společenskou událost. Probírají se věci ze života, občas i u lahvinky červeného. Jízda podél Labe ve tmě má zvláštní atmosféru. V řece se krmí kachny a občas i volavky, přes vodu svítí do tmy výletní zámeček Větruše.
Autor textu u konce (začátku) bruslostezky u restaurace Labská bašta na Střekovském nábřeží.
Foto: Sup
Ale bacha - dá se tu i docela slušně potrénovat. Když se hlubokým údolím řeky honí vítr, dá bruslení docela zabrat. Výhodou je, že stezka leží v nadmořské výšce necelých 140 metrů, takže tu v zimě nebývá často sníh. Kombinaci víkendového bruslungu na běžkách v nedalekých Krušných horách a bruslungu na inlajnech podél Labe přes týden doporučují čtyři z pěti Papoušů. Sezona na Střekově začíná!

Noční in-line na Střekově v Ústí nad Labem



GPS:
 bývalá restaurace Karla (nyní Vrak) poblíž mostu Edvarda Beneše50°39'32.333"N, 14°2'55.975"E, restaurace Labská bašta: Loc: 50°38'44.656"N, 14°2'49.656"E
Délka: cca 1,5 km
Povrch: kvalitní asfalt
Parkování: přímo na Střekovském nábřeží, v přilehlých ulicích nebo u restaurace Labská bašta
Text: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat