22. 4. 2019

Inline na Miladě u Ústí n.L. - zatím parádní 4 km, asfalt ale s otazníkem

Location: Jezero Milada
Za tuhle trasu jsem se snad i modlil, protože je z ranku "to chceš" - bruslení kolem bývalé uhelné jámy s křišťálové čistou vodou. Objedeš rybník na inlinech, skočíš do něj, slopneš pivko, pohoda/lahoda. Kvůli tomu už 12 let jezdím na Lužická jezera. A teď se mi tenhle formát rodí za barákem. A to teda chci.

Letos zjara se totiž otevřela první část Tuchomyšlského okruhu kolem jezera Milada u Ústí nad Labem. Zatím leží asfalt na S břehu a z poloviny i na Z břehu. Profil trasy je skvělej - táhlá stoupání a klesání, žádná záludná místa, fakt luxus. K tomu výhledy na třpytící se hladinu a vítr ve zbytcích vlasů. Dohromady 4 km tam a 4 km zpátky, při testu s chariotem v pondělí 22.4.2019 slušná zabíračka.
Nejasnej pocit mám z použitého asfaltu, který je zatím OK. Kamenivo v něm vypadá dost hrubě a mám obavu, že dírky mezi ním časem dírky zatečou, vymrznou a povrch bude drncat. Jako třeba na stezce mezi přívozem ve Svádově a Valtířovem na pravém břehu Labe - prvních pár let to byl luxus, teď už je to na bruslích voser.  
Text a foto: Papouš


Hlavička a JayKay se chystají na první rolládu kolem jezera Milada u Ústí nad Labem. Asfalt zatím vede z parkoviště na SV konci jezera - poblíž ústecké části Předlice - po S břehu a dále po Z břehu téměř až k obci Roudníky: celkem to je 4 km.

Start je na tomto parkovišti.

Po S břehu je trasa luxusně široká - na dvě auta, na Z břehu se zúží na šíři jednoho auta.

Průhled v řadách vysazenými stromky na jezero.

Tady se zatím končí - na Z břehu jezera u obce Roudníky.

Totok dělá z inlinů na Miladě pecka záležitost - po bruslení se dá vykoupat v perfektně čisté vodě.





Okruhy kolem Milady, Tuchomyšlský červeně. V hi-resu ZDE. Repro: jezeromilada.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat