12. 9. 2020

Bobovka v Kutné Hoře - dvojovál se zatuhlým bobem

Location: Bobová dráha, Kutná Hora, Česko

Bobová dráha v Kutné Hoře se na svých stránkách pyšní tím, že je s 1.565 m nejdelší v Česku, a to s převýšením pouhých 42 m. Bobovku máme kousek od letního sídla a letošek jsme věnovali miniprojektu Bábovka & Voňavka, což je v JayKayově slangu Bobovka & Lanovka, takže jsme se na tu záhadu dráhy s maxidélkou a minipřevýšením zajeli v sobotu 12.9.2020. podívat. Fór je v tom, že stavitelé namotali dráhu do dvou okruhů - za jedny peníze vyjedete na kopec dvakrát a sjedete si mírnější a prudší větev. Cena 80 CZK za jednu rundu je více než akceptovatelná. Dobrý je i to, že jde o separátní bob v plechovém korytě a ne ten typ, kdy je člověk přišpendlenej na nějakejch kolejnicích.

Potud OK. Ale nevim, jestli jsem nemotora, ale ten bob se nedá moc ovládat. I když jsme mohli mít v součtu skoro 130 kg, tak bob nešel v zatáčkách skoro vůbec naklonit, hlavně v malejch rychlostech. Dost jsem se s tím pral, což je slyšet i na videu níže. Druhak - pozvolnější část dráhy je fakt dost placatá, takže to chce jet už od začátku na bomby, jinak hrozí, že se budete na dráze odrážet od okrajů, aby to vůbec jelo. Úplně nás to tady nenadchlo, to be honest.  

JayKay se rozcvičuje před jízdou.

A tohle je fígl, jak udělat dlouhou bobovku na malym kopci. Napřed vás lano vyveze pravou větví a jedete pozvolnější větví, navážete levým lanem a prudším sjezdem.

Permice na pět rund.

A takhle ta vomotávka vypadá na mapě. Repro: mapy.cz

;

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat