19. 9. 2020

Tanvaldský Špičák: druhé krůčky na trailu, setup gut a flow se skřeky

Location: Tanvaldský Špičák, Česko

V průběhu roku 2020 si Hlavička pořídila celopéro, což vzbudilo zájem i u JayKaye a Sekretářky a vedlo ke dvěma výpadům na traily.. O víkendu 5.9.2020 - 6.9.2020 jsme ztrestali Klínovec a Plešivec, v sobotu 19.9.2020 jsme se zajeli kouknout na Tanvaldský Špičák. Důvod byl jasnej - lanovka a modrej flowtrail s pěknejma klopenkama. Fabia Camper už v předchozích měsících dostala novou funkčnost - kouli a bike rack Thule, kterej si kdysi koupila JayKayova babi a doposud se na něj prášilo ve stodole. Setup výbornej - umožňuje bikový výpady se spaním v autě. 

Traily na Tanvaldském Špičáku jsou z pohledu začínajícího flowtrailisty masterpiece. Je na nich vidět, že stavěči měli smysl pro krajinu a flow, uměli číst les, zakomponovali parádně do tratí místní žulové balvany, nebáli se postavit pořádný zatáčky. I na nevodpruženym kole s nosičem si boomer zdejší modrou i červenou užíval tak, že vydával extatické skřeky, což ve zkušenějších riderech vyvolalo dojem, že se pánovi něco stalo, a nabízeli mu pomoc.

Pobral to i mladej, o jehož péči jsem se prostřídali a vznikly u toho zajímavý logistický problémy - viz video níže. Naštěstí na vršku Špičáku je dětský hřiště s trampoškou, takže to pro něj nebyla až taková pruda. Nová aktivitka už přinesla slušnej kvas v bucket listu, další možnosti pro jízdu na kole z kopce poznačeny, tak uvidíme, jak se to vyvine. Setup je, mindset taky, ještě pořídit stroj s pružením a tlumením.  

Hoplá.

Parádní klopenky na modrém trailu.

Tratě jsou super udělaný a nápaditě vedený .

JayKay stoupá na plošinu na vrcholu Tanvaldského Špičáku.

JayKay zkoumá hospodu a konečnou lanovky z vrcholové plošiny na Tanvaldském Špičáku.

JayKay se rozhlíží z plošiny na vrcholu Tanvaldského Špičáku.

Skalky na vrcholu Tanvaldského Špičáku. U tý prostřední se Hlavička rozplácla na skialpech jak žába při testech v roce 2017.

S timhle kouskem vopatrně, pane lanovkáři, to už je hodně historická záležitost.

Boulder na červenym trailu.

Riderka Hlavička. Zdá se mi to nebo na tý fotce vypadá, jako by papala ovoce z frňákovníku?

Let´s go!

JayKay jde na průzkum lanovky.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat