3. 10. 2020

Mašinky Herrenleite 2020, inspirativní mykoložka a co Hitler (asi) nikdy neřek

Location: Herrenleithe, Lohmen, Německo

V sobotu 3.10.2020 zase končila sezona mašinek v saském Herrenleite (u Pirny), což jsme si vzhledem k loňské pozitivní zkušenosti nemohli nechat samozřejmě ujít. Zase to ale kolidovalo se sběrem hub na výstavu v ústeckém muzeu, kterou jsme velmi neradi museli zkrouhnout, protože tentokrát ji vedla naše oblíbená mykoložka Lucie Zíbarová. Ta je naší velkou inspirací, protože provozuje parádní stránky mykologie.net, z nichž s JayKayem často čerpáme. Ale mašinky jsou mašinky.

Letos jsme do party přibrali JayKayova bratrance Danečka (tzv. dolní bratranec, protože bydlí dole na Střekově, my jsme vejš) a ujka Pajla, abychom se o tu slávu podělili. Průběh tradiční - jeli jsme drezínou s ovládacími prvky z trabanta po klasickém rozchodu, svezli se po úzkorozchodu, zakousli páreček a polkli pivko, jak to má v Sasku bejt.

Navíc osádka Fabia Camper byla svolná k neutrálním pokusům takže jsme navíc sestřelili čtyři úlovky, což celej vejlet posunulo do kvalitativně jinýho levlu. Takže postupně - Pajlo = po dálničním přivaděči od A17 až přes Labe do Pirny, Drezína a la trabant = pomístní sjezdík s finálem u Labe, Hohnstein West = sjezdík pod hóódně pěkný městečko s hradem v Saském Schweizu a Ich meine es ehrlich = na počest slavného Hitlerova výroku, který Führer (asi) nikdy neřekl.

Tohle radši hned vysvětlim, protože doba je těhotná neomarxistickým práskačstvím a nejrůznějšími elfy. To bylo tak - nebožtík Standa Gross, někdejší prime minister měl kdysi před volbama billboard se svym gzichtem a nápisem Myslím to upřímně. Skupina kolážistů Vesjolyje kartinky udělala verzi Grossova obrázku s Hitlerem, kterému vložila do úst doslovný překlad Ich meine es ehrlich. No a, tuším, věčný ODSácký glosátor a fackovač Ratha Miroslav Macek to sežral i s navijákem a myslel si, že socky si vypůjčily pro svou kampaň Hitlerův výrok :-)

Herrenleite každopádně těžká pohodka, pánská jízda, krásný počasí, den jak lusk. 

Vlezné a schéma mašinek v Herrenleite.

JayKay se lvem u jedné z krasavic.

Pára.

Líh schováš za všechno, třeba za olej do drezíny.

Letošní účast: zleva JayKay, fotr, ujko Pajlo a JayKayův bratranec Daneček.

Pajlo s Danečkem.
 


Knajpa s párou v pozadí.


Set plácačka s bonbónkama v rukojeti a píšťalka byl jasnej. Největší boje byly o barvu píšťalky.

V roce 1938 jsem nebyl na světě, dokonce ani nikdo z těch, co mi dali vzniknout.

Kapitalismus vs. bolševik. 

 

Text a foto: Papouš  

Žádné komentáře:

Okomentovat