9. 6. 2008

Další kompletní štandy na Čimě v Ústí nad Labem

Location: Čima v Brné, Ústí n.L., Česko
Další 4 kompletní štandy jsou od pondělí 9. června 2008 na Čimě v Brné - nejoblíbenějším lezeckém terénu v Ústí nad Labem. Jistící stanoviště, která poslouží i pro slaňování, instalovala OVK Severozápadní Čechy - sekce Východ. Štandy využívají dobíracích borháků, které sem před léty navrtal Karel Bělina. Nově namontovaný materiál zaplatil Český horolezecký svaz.

Nahoře: štand nad Pěknou cestou 4 (vlevo) a nad Americkou cestou 5 (vpravo), dole: štand nad cestami Ořechová 4, Jackova 4 a Obyčejná pravá 3 (vlevo) a nad výstupy Obyčejná levá 3 a Slabikář 3. 



Štand tvoří: Bělinův borhák (3 ks účko, 1 ks nerez pásovina s vyvrtanou dírou), borhák Raveltik (4 ks), řetěz 5 článků (4 ks), majlona 8mm (4 ks) a majlona 10mm (4 ks). Jedno stanoviště je nad Americkou cestou 5, druhé nad Pěknou cestou 4, třetí nad cestami Ořechová 4, Jackova 4 a Obyčejná pravá 3 a čtvrté nad výstupy Obyčejná levá 3 a Slabikář 3. Ke štandům se dá dojít i po pěšině, která vede nad Stěnou svahu. Mezi štandy je ještě řada dobíráků.



Stanoviště jsme instalovali do míst, odkud předpokládáme, že půjde slanit, a kde se to jevilo jako nutné (např. účko u druhého štandu při slanění pruží). Již v březnu jsme doplnili Karlovy štandy na vrcholu věže a v okně Matěchovy cesty, více ZDE. "Štandizaci" Čimy považujeme pro tento rok za ukončenou.



V případě dotazů, podnětů a připomínek ohledně Čimy v Brné se obracejte na Michalela Vyleťala nebo na autora článku (krivinka@centrum.cz).

Průvodce na Čimu najdete na stránkách Ládi Vöröse boren.wz.cz v sekci Průvodce.

Text a foto: Papouš


Žádné komentáře:

Okomentovat