6. 7. 2017

Vlek ve Stráži p/R aneb Intro do světa vodních lyží

Location: Vodní vlek, Stráž pod Ralskem, Česko
Vodní vlek ve Stráži pod Ralskem jsem měl v merku už dlouho, ale loni při bruslovýpadu z Osečné právě do Stráže se tato myšlenka sama oprášila. A protože pamět je děravá, přišlo i ukotvení do tajné databáze tripů Ausflux pod rozlišovacím znakem lžv = lyže vodní. No a když jsme zkraje června pobývali u Sekala na jurtě kousek odtud, bylo jasné, že na konzumaci vodních lyží dojde - judgement day nastal ve čtvrtek 6.7.2017.

Kombifobie tak byla pěkně naložená - kromě dvou kočárů, vaničky, bruslí, lezení, což byla výbava na loňskej multiday na Lipně, jsme s sebou vezli i kola a taky hydro = neoprény, helmy a plovací vesty, teda vohoz do kajaku. Outfit do lodě mi ale přijde víc prostorově náročnej - wakeboardisti mají takový subtilní plovací vestičky, jak pro teplouše. Zase wejkaři dělaj na prkně různý psí kusy jako salta a to by v tlustý riverguidovský vestě moc nešlo.  

Areál ve Stráži pod Ralskem mi přijde dobrej v tom, že za to, že si člověk ty lyže vyzkouší, nechtějí ve srovnání s ostatními wakeareály v Česku (o Německu se radši vůbec nebavme) až takový rakety. Jedna jízda stojí 45 CZK a vercajk je k tomu v ceně - teda lyže, půjčení wakeboardu stojí 150 kaček. K dispozici je tu velký vlek do čtverce o délce 800 m. Ten ale jede 30 km/h, takže pro eléva docela sešup. Pak je tu ještě malý vlek o délce 90 m, kde se jezdí sem a tam mezi svěma sloupy. Obsluha může měnit rychlost, což pro eléva dobrý a ohleduplný.

Pak zavelela vodní žena Hlavička "Jdeme do hydra!" s dovětkem "ale ty pudeš na lyže jako první." Když se zjistilo, že i těleso se na lyžích jakž takž udrží, nastoupila hydrožena a napřed metodou žabka, posléze metodou udržim-se-jen-jednou-rukou ovládla vodní hříště. Pak ale vypli proud, tak jsme za celej den dali malej vlek jen dvakrát. Pro chronické dutináře doporučuju vzít si skřipec na noc - já to neudělal a skončil jsem u doktora s antibiotikama.

Ale jako intro do světa další wasserdisciplíny dobrý, slušně to tahá za ruce a nohy!

Text a foto: Papouš



Velkej vlek ve Stráži pod Ralskem, v pozadí Ještěd.
Cvičnej vlek se dá regulovat touhle konzolí.
Stojan na wejky.
Ředitel všeho vodáctva JayKay a nějakej kolemjdoucí marinero.
Sebevědomí před druhou várkou bylo větší než před tou první.
Hlavička se chystí na druhej run.
Takhle naloženej čůriot wejkama jsem eště neviděl.
Přikládání JayKaye k vodním lyžím.


Žádné komentáře:

Okomentovat