27. 8. 2019

JayKay MMC ve Fabia Camper: z ložnice na obývák

Ve Fabia Camper (Postealth Inside) jsme letos absolvovali pár multiday čundrů - pětidenku po pobřeží Baltu, trojdenky na východě a západě Čech a víkend na Šajbě. Skrz JayKayův večerní entertainment - kterej se skládá z krtků a dalších hitovek - to mělo jedno společné - notebook, na kterém jsme promítali, má zopár problémovejch míst.


První je omezená možnost dobíjení. Na delších přejezdech v Reichu jsme to řešili měničem napětí z 12 na 230 V, což vyžadovalo jen přepínací management mezi navigací a měničem, které se střídaly o zásuvku zapalovače. Čili odvézt se podle navigace na dálnici s dalším sjezdem po 50 km a zapnout power invertor. Dalo se, večerní promítačky byly ready (krom posledního dne, kdy jsem to prokaučoval). 

Blbý je, když člověk nepřejíždí. Dva dny promítání dá tak tak a pořizovat si power banku, která utáhne noťas, nám nepřišlo úplně výhodné. Druhý issue jsou rozměry notebooku - když se dá doprostřed metr široké matrace, kterou FC skýtá, a JayKay se pohodlně uvelebí, na obslužnýho fotra místa moc nezbude. Navíc mu do toho vobčas drknu, což nese nynánek nelibě. 


Noťas je do Fabia Camper trochu velkej, nehledě na problémy s nabíjením.
Takže to bylo potřeba trochu přeorganizovat, promítadlo rozměrově umravnit, zjednodušit možnosti nabíjení a vymístit z postele. Volba padla na tablet s možností závěsu pod strop - výhody: víc místa na posteli, tablet se dá krmit z klasický power banky a při sledování promítadla nad sebou JayKay možná rychlejš vytuhne. Projekt dostal název JayKay MMC - JayKay MultiMediaCenter.

Řešení spočívá v tyči na koupelnový závěs rozepřené mezi madla nad zadními dveřmi, v držáku na tablet s uchycením na kulatou tyč a v tabletu. Nejjednodušší bylo vobstarat promítadlo, pak vydumat umístění tyče a nejhorší bylo vygooglovat ten držák, protože uchycení na tyč neni úplně standardní. Nakonec jsem ale zjistil, že na tyč (od mikrofonu nebo držáku na noty) si tablet zavěšují muzikanti.

Taky jsem měl hrůzu, že budu muset tyč nějak zafixovat k madlům nade dveřmi, aby se neprotáčela. Ale držák je naštěstí tak mocně stavitelný, že se dá tablet zafixovat v žádané poloze i při volném zavěšení na tyč. Naopak protáčivost tyče s tabletem není až tak na závadu, protože mládenec nemá pokaždý náladu a když do tabletu jebne, tak se jen zhoupne. 

Zatim za sebou máme jen beta test u parkáče nad ústeckým krematoriem (27.8.2019), ale ohlasy jsou vcelku pozitivní. Prej jsme si z auta udělali obývák, řeklo mi pár lidí...

Text a foto: Papouš


Beta test JayKay MMC u krematoria.
Tyč, držák a promítadlo a fotr může jít na pivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat