23. 8. 2019

MD GoWest, Day 1: Plohn, předčasný vstup do světa zábavních parků

Location: Freizeitpark Plohn
Freizeitpark Plon nám doporučil ústecký IT guru, coach, žádnej couchovej povaleč a vzorová osoba Boban. Zatim jsme se s JayKayem plácali po menších klouzačkách/houpačkách, ale červencová návštěva hřiště v ptačí zoo ve Walsrode naznačila, že Germáni se velikosti nebojej. Radši jsem kouknul na stránky parku a hele, dobrý, děti do 4 let gratis, a tady je pěkná horská dráha s nafukovacími čluny Fluch des Teutates (Teutatova kletba), ale až od 4 let, to neva, to projde.

Neprošlo. Sápu se s JayKayem na horský čluny, ale gatekeeper nás zkušeně vysortuje: "Er ist zu klein." Není ta, bude jiná atrakce, jdem dál. Takže jsme minuli pár horských drah a furt nic skrz věk. No a když už bychom na nějakou atrakci mohli, tak JayKay zase nechtěl, dostával hysteráky a držel se mě jako klíště. Ale nakonec jsme dali mašinku, autíčka, dva kolotoče, velkou klouzačku a nějakou pomalu jedoucí dráhu.

Takže něco jsme zkonzumovali a řek bych, že u youngstera spokojenost. Každopádně se sem musíme vrátit, až JayKay trochu zestárne a povyroste. Překvapení v podobě věkového a výškového (někam vás nepustí, pokud dítě neměří min. 1 m, 1,20 m, 1,30 m apod.) limitu si můžete ušetřit předem, protože přímo na stránkách parku jsou filtry, kam zadáte věk a výšku dítěte a vyplivne vám to atrakce, na něž vás pustí.

Plohn je každopádně mega, i když vlastně netušim jak moc mega, protože je to teprve můj první krok do světa, kterému typově vládne osoba Kočka a spol. Takže nemám moc srovnání. Den 1 (pátek 23.8.2019) našeho multidaye GoWest odstartoval tak trochu rozpačitě... 

Text a foto: Papouš

Stylový vchod do Freizeitparku v Plohnu.
Než do Plohnu vyrazíte, pofiltrujte na stránkách parku, kam se vlastně se svou ratolestí a daném věku a váze dostanete.

Fluch des Teutates (Teutatova kletba) - Teutates (Toutatis) byl galský bůh, vstup až od 4 let. Při pokusu o průnik jsme byli zastaveni gatekeeperem. Škoda, JayKay jako vodák by to určitě ocenil. Kecám, bál se, držel se mě jako klíště a byl rád, že nejedem, nevděčník. 

Had nebo drak. Podobnýho jsem kdysi viděl ve Forshaze ve Švédsku, když jsem tam byl na bruslích.



113m dlouhá horská drácha Drachenwirbel (Dračí vír). Zase až od 4 let, ale i pokus o přiblížení vyvolával řev. 

Hlavní atrakcí otevřenou letos 18. května je horská dráha Dynamite. Starý důl je stavení, kterým dráha doslova prolétá...

...z výšky 40 m vás pošle do díry ve střeše starého dolu.

Tahle čeládka právě míří do díry.

Před skokem do díry jsou návštěvníci pozvolna vyvlečeni nahoru, pak se vozík na chvíli zastaví (jakože nervíky), následuje šroubovice a průlet budovou. Na Dynamite se může až od 8 let.

Konečně, koníci Pony Adventure, sem můžeme! Jenže panstvo nechce...

Dětská mašinka byla spása. Endlich atrakce bez věkového omezení a na kterou i sám JayKay chtěl.

Holzmichl Villa je bizárek.

Pohled z vrcholu klouzačky Divoká svině (Rutschbahn Wilde Sau) na lezeckou atrakci Kletterberg a horskou dráhu El Toro.

Je to vážně svině, a to kvůli tomu schůdku mezi klouzačkou a betonovou dobržďovací plochou. První jízdu jsem musel JayKaye trochu znásilnit, abychom to vůbec sjeli (trochu řevu bylo, jel mi na klíně...). Schůdek jsem přejel v sedě a narazil jsem si kostrč, což je votravná záležitost, že.

Dobrždovací plocha. Jezdí se na kokosový rohoži a docela to sype. První jízdu dělal JayKay vofuky, ale zalíbilo se mu to tak, že jsme museli jet k mé pramalé radosti ještě zweimal. To už jsem to vychytal a přejížděl schůdek vleže. Kostrč ale zůstala najebaná... Mmch. teď koukám, že klouzačka je taky od 4 let...

Rodinná horská dráha Plohnseidon. Taky až od čtyř...

Místní koi kapry chtěl JayKay krmit štěrkem z cestičky.

Jízda pravěkem na voru - tohle pustilo. Jelo se na voru taženém lanem u dna a kolem na břehu byli dinové.

Třeba tenhle triceratops.

Pterodactyl s poněkud hadrnickými křídly.

Tady jste se mohli pomoci lana a voru dopravit svépomocí na druhý břeh.

Tenhle zatopený lom na nás vyskočit z aplikace Park4night. Spaní dobrý, voda čistá, akorát trochu čpěla. Ale koupel proběhla.

Když usneš v autě a dáš si za krk flašku.

Žádné komentáře:

Okomentovat