6. 4. 2024

Ferraty & Cache: konzumace 2 klettersteigů na Blansku + 3 keší okolo = 1 mekáč

Location: Blansko, Česko

Na víkend 6.4. - 7.4.2024 jsme si s JayKayem naplánovali miniexpedičku Kladloun = sobotní nápor na ferraty na Slánské hoře a na šutry na Vinařické hoře na Kladensku + nedělní fytogeoexkurzi na Lounsku. Akorát v sobotu jsme vytuhli, takže klaďasovská část se změnila v pinožení kolem komína. Vzal jsem osvědčený recept s ferratami a přikrmil ho keškama a vznikl tak inteligentní mix zábavy a sportu.

Loni v září nám zachutnaly ferraty na hrad Blansko kousek od Ústí nL, ale sjeli jsme jen dva ze čtyř směrů, které tu natáhla Pískovcová fréza Karel Bělina. Jako rozpink do sezony 2024 mi zbejvající 2 béčkové kousky Hroší cesta a Bertík přišly OK.

Do toho na keškařský mapě svítily 3 tradky aka tradiční cache - GCNTN1 Blansko přímo na hradě, GC29Z0R Hadrianuv val na sousedním Šibeničním vrchu a GC1PC4Q Blankenstein nad nedalekou vesnicí. Kombo tak akurát na zvyšok teplého dubnového odpoledne.

Tedyk ferraty jsme proložili hradní keší, pak vznikly mírné pochybnosti o nutnosti konzumace dalších dvou tradek. Motivaci zajistil směnný kurs 2 ferraty + 3 keše = 1 mekáč a šlo to hladce.

Za mě zajímací prográmek v parádní krajině Středohoří. Je prima mít totok kousek vod baráku.

JayKay na nástupu ferratky Bertík B na hradě Blansko kousek od Ústí nL.

Už to drtí.

Nahoře na hradě. Dost se tam teď staví.

Hradní zdivo ukrývá jednu z keší.

JayKay s hlavou v oblacích. V zimě překvapil otázkou: Tati, kdy půjdeme zase na ferratu? 

Se cvakáním se trochu pere, ale oproti loňsku zaznamenal zlepšení.

U Hadrianova valu.

Od keše Blankenstein jsou velkolepé výhledy.


Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat