7. 7. 2024

Bunkr Mistra Málka ve Velkém Březně je řopík v plné palbě, také doprovodný program je super

Location: Velké Březno, Česko

Z Expedice Pinč jsme skrzevá déšť přijeli domů v sobotu 6.7.2024, o den dřív. V neděli ale bylo v Aussigu celkem pěkně, tak jsme vyrazili do Velkého Března očíhnout řopík, který tu má ústecký youtuber Mistr Málek. Jeho originální content - výroba masných výrobků a exkurze do nejen řeznických provozů - si našel na YT už 140.000 followerů! Návody na výrobu klobás jsou dobrý, ale před čím smekám, je, když Mistr Málek vozí řeznické učně po exkurzích, třeba do výroby nožů v Německu. Takovýho kantora musí mít v oblibě každej.

Samotnej bunkr je jednohubka na pár minut, ale vybavenej je v plný palbě, včetně kulometů a kamufláže. Venku byl na vejstavě i lehký kulomet, vz. 26, jehož kvality kdysi oceňovali po celém světě. Výbornej doplněk je střelba z airsoftovýho kalacha na terč se sklopnými figurkami, kde měl JayKay slušnej zásek. Samozřejmostí je opečená klobása z mistrovy produkce a něco na spláchnutí k tomu.

Dalším zábavným prvkem pak byla keš a mykoflóra na místním pařízku. Rostlo tam ucho Jidášovo a houba zvaná Prsty mrtvého muže. Mistr hnedle zavtipkoval, že by mohl udělat jako jeden díl svého pořadu klobásy s Jidášovými uchy.

Jednohubka, ale tolik různejch ingrediencí. Stavte se!

P.S. Skrz votvíračku je optimální sledovat Facebook Velké Březno. Tam je přesně, kdy a jak mají votevříno.

Řopík Mistra Málka ve Velkém Březně.

JayKay nacvičuje střelbu z lehkého kulometu vz. 26. Podle všeho úspěšná zbraň.

Tenhle kousek LK vz. 26 bych řadil někam do Jugošky.

Lehký kulomet vz. 59. Na bílou plochu nad střílnou si střelec nakreslil horizont a body v terénu, na které zbraň zastřílel. Mohl tak pálit i v noci.

Bunkr ve Velkém Březně je jednou z mnoha aktivit řeznického mistra Jana Málka (vlevo) aka Mistra Málka. Stejnojmenný YT kanál, který se zabývá řemeslem a výrobou masných produktů, má aktuálně (VII/2024) mocných 140.000 followerů! JayKay si s Mistrem zastřílel z airsoftového kalacha.

Všech pět figur nakonec udolali. Sekretářka je skolila 7 střelami. Not that bad.

Mezi střelnicí a bunkrem jsme narazili na pařízek s boltcovitkou bezovou aka Jidášovým uchem a...

...a s dřevnatkou mnohotvárnou aka prsty mrtvého muže.

Prst mrtvého muže (vlevo) a Jidášovo ucho. Kvalitní mykosložka multiplikovala impresi z návštěvy bunkru.

JayKay si čte instrukce k lehkému kulometu vz. 26.

V průběhu návštěvy přibyl k bunkru tenhle Landser, věkem spíš Jugend, s kvalitní výbavou (některé prvky origo z WW2) - airsoftová pistole Luger / Parabellum a puška Mauser. Z obého nám dal vystřelit. Borec to má jako hobby, v létě jezdí za stravu a za byt opravovat těžkou techniku do tankového muzea ve Smržovce.

Komplexnost lokality podtrhuje přítomnost keše GC8WKW4 Muzeum lehkého opevnění. Byla slovena.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat