4. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 2: JayKay na modrém trailu v Bikeparku Aldrov a ještě jedno mexické retro

Location: Vítkovice, Česko

Expedici Pinč na začátku července 2024 jsme otevřeli na Singltreku pod Smrkem. Druhej den ve čtvrtek 4.7.2024 byl na programu taky biking, protože nápor na šutre jsme z určitých důvodů chtěli vést až na svátek těch upálenejch. Už loni jsem posílil label MTB v Bucket Listu o vhodné terény + jsem viděl Trail Hunterovo video z Bikeparku Aldrov - Vítkovice. Modrej trail v kombinaci s lanovkou a minimem lidí - to chceš. Navíc bylo potřeba důstojně oslavit Den nezávislosti a Sekretářčiny půlkulatiny. Takže z Jizerek hybaj do Krkonoš.

Na Aldrově je dobrý, že je celkem cenově schůdnej. Buď nabízí různý permice, z čehož by nám slušela nejvíc ta na pět jízd za 550 CZK (300 dospělec / 250 dítě), nebo jednotlivé jízdy za 180 CZK (100 dospělec / 80 dítě). Zvolil jsem jednotlivé jízdy, protože visel otazníček na tím, jak to pobere JayKay Bikus + plus tam byly tlaky ze strany elementů (deštíček na spadnutí). Nakonec jsme kopec sjeli 3x a bylo to tak akorát.

Modrej trail je relativně novej, hladkej, bez rolet, pěkně vedenej. Nepřítomnost lidí je luxus - na lanovce jezdilo tak 10 lidí, my jsme je nahoře pustili před sebe a pak měli celou trať pro sebe. Mr. Bikus se bál, ale co jízda, to zlepšení. Mezi jízdami jsme polkli snack u vokýnka Horské boudy Aldrov. Celkově velká užívačka a za mě good idea - vobčas někde pojezdíš za svý, vobčas si dáš flowtrail s lanovkou. A máš to pestrý jak punčovej dortík. A teď zpátky do minulosti.

Novopackého Mexikána, zmíněného u EP, stage 1, rozněžnilo, že si na něj po letech někdo vzpomněl. V roce 2012 jsme oba sloužili pod krizovým manažerem s policejním a vojenským backgroundem v gardové jednotce nákupu, čti pracovali na nákupním oddělení jisté tričkárny. Pan ředitel měl zupácké metody, což leckdo psychicky nedal, na druhou stranu se nebál poslat firmu na seskok padákem, o čemž se mi zdá dodnes.

Mexikán se tehdy čerstvě vrátil z Méchika, takže češtinu hojně prokládal španělštinou. To poznamenalo i zbytek nákupního oddělení - kromě pinche loco a pinche pendejo jsem si zapamatoval obskurní věty Que te dios bendiga en tu camino, cabron = Ať ti Bůh žehná na Tvé cestě, bastarde nebo Cagar en la tumba, sin las flores = Nasrat na hrob, žádný kytky. To je mj. i název stejnojmenné lezecké cesty v Průčelské rokli. Veselá doba to byla.

JayKay se zubí na lanovce v Aldrově - Vítkovicích.

Lanovka se jmenuje Prezidentský expres, podle prezidenta - lyžaře Václava Klause. Se divim, že se místní trail nejmenuje třeba Falešné větičky, Dvojitá nesouhlasná vlnovka nebo Bramborová kaše je levicové jídlo. Vysedá se doleva.

Pak se přejede cca 100 m přes loučku...

...do startovní brány.

Nájezd na tuhle lávku nám moc nešel.

Naopak klopenky se vcelku podaly.

Do skill zóny napochodoval sám, že jde trénovat.

Horská bouda Aldrov skýtá zázemí pro ridery.

Kuře, hrany a ušový pití (tak říkáme Capri Sonne - chyť to za uši, ať se nepocintáš). 

Tak jedem nebo co?

Trail je parádní, akorát pro začátečníky, nikde žádný lidi, ideální stav.

Dojezd k lanovce.


Text a foto: Papouš

Expedice Pinč


Žádné komentáře:

Okomentovat