20. 5. 2021

1st BILBO: z Lovo do Malejch, lodí do Velkejch Žernosek a zurück

Location: Lesopark Osmička, Lovosice, Česko

Náš marketingovej specialista Makrel Prach furt tlačí na to, abychom s JayKayem ty naše vejlety líp prezentovali. Prostě vycházka do lesa na houby nemůže bejt prostou vycházkou do lesa, ale mushroomingem nebo morel huntingem. Letos na sekretariát dorazila obliba vejletů, co kombinujou různý způsoby dopravy - brusle, kola, lodě a vlaky - a ta multimodální doprava generuje nový formáty odpoledních výpadů. Takže kolo + brusle + vlak = Bike + InLine + Train = BILT. Ve čtvrtek 20.5.2021 nás náhodně semlel formát BILBO = Bike + InLine + BOat.

Z Bucket Listu jsme si vybrali dlouho odkládaný výlet na lovosickou inline dráhu Osmička. Na místě pak vzniknul nápad natáhnout trasu až do Malých Žernosek. Jak řekli, tak udělali. Z Malejch pak jezdí přívoz přes Labe do Velkejch Žernosek. Výlet loďkou by byl příjemným ozvláštněním tripu! Škoda, že na druhé straně nebylo napojení na brusle a na přívoz z Píšťan do Lovosic. No, když není napojení, tož pojedeme přes Labe tam a zpátky. Gesagt, getan.

Loď výborná, krasavice ze 30. let. Hrneme si to zpátky do Lovo a mně doklapává, že jsme právě bez předchozího záměru prošli formátem BILBO. Jsme z toho zcela paf a přijde mi to děsně vtipný. V BILBOvi samozřejmě budeme pokračovat, protože nám tu po Labi jezděj i nějaký další lodě. Dobrej bizár.

Startujeme u lovosického yacht clubu.

Lovosická lodní zastávka, v pozadí Lovoš.

Ponton vypadá luxusně, klandr v nerezu. 

Průjezd lesoparkem Osmička je ještě OK, v parku je i inline dráha.

Timing nebyl úplně ideální - v Labi klesala velká voda, která na stezce zanechala bordýlek.

V loděnici Barkmet ve Lhotce nad Labem nyní frčí výroba hausbótů.

Nejsou to takový ty klasický hausbóty, jak známe ze Slap, ale domy jak kráva.

Lovoš od Malých Žernosek.

Velké Žernoseky s vinicemi v pozadí.

Loď Ludmila ze 30.let spojuje Malé a Velké Žernoseky. Na druhý straně to ale pro inliny nemá pokračování, tak jsme jeli jen tam a zpátky za pade.

Policejní prskolet.

Ludmila je regulérní loď s motorem a kormidlem, žádnej prám přivázanej na špagátě.

Ten klacek s vlajkou je spojenej s kormidlem, taž vlajka se šmrdlá ze strany na stranu podle toho, jak se s lodí zatáčí.

Počasí bylo proměnlivé, fleecová vesta bengálského původu posloužila k ochraně roběte, a přispěla tak k zdárnému průběhu zcela neplánované akce formátu BILBO (bike, inline, boat).

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat