12. 8. 2022

Inline Grimma - Wurzen je pohoda svezení po bývalé trati kousek od Lipska

Location: Grimma, Německo

Bruslotrasu z Wurzenu do Grimmy máme v Bucket Listu už nějakej pátek jako případnou zastávku na cestě z/do Lipska. Reference na ni byly výborný, takže když se v půlce srpna 2022 rýsoval Drang nach Leipzig, zaplula trasička do schedule jak úhoř do vezírku. Ale že jsme s JayKayem Bajkusem měli časový vokno jen v pátek 12.8.2022 odpo a aby to nebyl hrot, dali jsme z bývalé železnice jen cca polovinu - z Neichenu do Grimmy. A byla to velká pohodka/lahodka.

K samotnýmu průběhu nic extra - že to je bejvalá železnice, tak táhlý stoupání/klesání, žádný záludnosti. Valná část vede navíc v lese, takže na léto ideál. Povrch áčkovej s minimem záludností. What else? Po 16 km bruslení/koluňku jsme dostali hládek, tak jsme skočili do grimmského Gasthausu Zum Göschen na šnycl a soljanku. Jenže obsluha byla tragicky pomalá, takže jsme tam zatměli. Podobně naprd dopadla i prohlídka spacích spotů podle Park4Night v okolí města. Tak jsme se přesunuli na super flek u Schladitzer See na sever od Leipzigu. Následovala lipská zoo v sobotu a Castle Colditz v neděli.

Jednio z někdejších nádraží na trati Grimma - Wurzen kousek pod Lipskem.

Ex-trať/bruslostezka vede podél řeky Mulde.

V Grimmě jsme skončili po cca 8 km u jakýhosi neomarxistickýho stánku. K žrádlu nic neměli, kafe neměli, pití bez bublin neměli, za to tři prdele ideologicky zabarvenejch nálepek a letáků měli. Nikdo ale nijak nevyšiloval, takže cajk.

Co ovšem měli, bylo pivo Bytná, nebo jak to přeložit. A to bylo zupa.

Fabriku v sousedství má revoluční omladina v držení.

Cestu zpátky na start pojal JayKay jako honičku. Takže tam jsme se táhli jak smrad a nazpátek jsem ho nestíhal.

Jezík po cestě.

Jako odměnu jsme si v grimmském Gasthausu Zum Göschen dali Wienerschnitzel a já jako vlastizrádce ruskou polívku soljanku (u Germánů si ji dávám už léta a nehodlám na tom nic měnit). Řízek žádnej mirákl, vobsluha naprosto tragická.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat