7. 3. 2023

JayKay opět na Alte: ve všední den je skiresort bez lidí, navíc za lepší ceny než na české straně hor

Location: Altenberg, Německo

Na Alte - v Altenbergu na saské straně Krušných hor - jsme už s JayKayem na sjezdovkách byli jednou a zážitek to byl k zblití. V půli ledna 2022 jsme okupovali jen místní pohyblivý koberec, který sdílí lyžaři se sáňkaři a bobisty. Bylo to o víkendu, fronty pekelný, počasí na nic. Nakonec jsem se na koberec vykašlal a tahal mladýho do kopce po svejch. Znovu jsme se na Alte ocitli v úterý 7.3.2023, protože jsme od matičky Hlavičky dostali požadavek i budget na to, aby se JayKay před výpravou do Alp trochu rozjezdil. A konečně jsme vlítli i na místní vlek.

Jízdné na 2 hodinky tu přijde na 19 €, což je v nesnesitelných cenách ještě "snesitelné" - Telnice, Bouřnák i Klíny na české straně hor jsou dražší. K dispozici je jedna sjezdovka podél kotvy a dva její klony po stranách, vše ve velmi vlídných sklonech pro malé lyžaře. Na parkovišti u vleku je závora a platí se tu. Dá se ale parkovat i bokem bez závor. 

Ve všední den to byla na Alte užívačka. Naskakovali jsme rovnou na kotvu a jedno kolo turniket - turniket jsme dávali za 6 - 7 min, takže po dvou hoďkách byla Sekretářka na kaši. Nakonec tedy bereme Alte trochu na milost, ale chce to sem vyrazit, když tu nikdo neni... 

Na vleku před nás vrazili rolbu s manšestrem.

Taliban na vleku.

Horní placatá část sjezdovky. "Jeď rovně a nedělej oblouky," nařídil mi ředitel.

Tady už oblouky dělat můžeš.

K dispozici je i krytý koberec pro lyžaře (výstup vlevo) a sáňkaře/bobisty (výstup vpravo). Když se tu o víkendu sejdou celé Drážďany, jsou na koberec nechutné fronty. Ale na výuku malejch lyžníku dost komfortní, další nejbližší tépich je na Klínech.

Dolní placatá část sjezdovky.

S turniketem jsme trochu bojovali, karty přes bundu moc nereagovaly.

A trocha JayKayova elektronického umění na závěr.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat