3. 3. 2023

Ski Polevsko nabízí sice jen 100m převýšení, ale upravenou pistu a vždy aktualizované stránky

Location: Polevsko, Česko

JayKay vyráží v půli března 2023 na alpské skisoustředění a na to konto se potřebuje trochu rozhejbat na českejch krtinách. Jenže v nižších altitudách je přítomnost sněhu otázná, takže je potřeba využít, co je k mání, resp. pružně kombinovat. V půli února jsme stihli jedno Meziboří, jenže jižní svah záhy roztál. JayKay poté absolvoval jednu výpravu na Klíny. V mezičase zase napadalo, takže první březnový víkend byl těhotnej nějakou jednodenní vejpravkou.

Vsuvka - v novoborsko-šenovských vodách jsem se s přestávkou pohyboval mezi lety 1991 - 2008. Ten kraj jsem trochu prošel, něco tu povrtal, zašel na běžky i na skialpy, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, abych si zasjezdoval na Polevsku. Sranda areál, kterej má jen 100 m převýšení, nabral mezitím na otáčkách. 

Kromě pravidelně zasněžované sjezdovky, upravovaných tratí pro běžky, tu na léto vyrost bikepark. Navíc českolipská kotlina má asi drsnější klima (data pro to nemám, jen empirie), takže když jsme zkraje března 23 hledali, kam se vydat, a řada výše položených areálu v Krušných horách byla už po smrti, na Polevsku měli sjezdovku vypreparovanou do optima.

Tož jsme sem v pátek 3.3.2023 s JayKayem vlítli, koupili 3h lyžbu za 640 CZK a náramně tu pojezdili. Sympatickej podnik, ještě se tu stavíme na bajky (do kopce se jezdí na pomě zaháklej za přední řidítka). Mají perfektní update webowek i FB stránek, což ceníme. 

JayKay v dolní části polevského hanku.

Když jsou 3 hoďky lyží za 640 CZK, je holt svačinka z Lídlu (což samozřejmě ničemu nevadí). Ten pískovcovej oltářík/talisman na stole je legendární malnickej řasák z Malnic u Loun, do něhož se vobtiskujou škeble a žraločí zuby. V Malnicích jsme byli v sobotu 25.2.2023 a byla to bžunda. 

JayKay v povlovné části pisty, která se za několik metrů láme do polevského hanku.

Ve volnejch chvílích si JayKay kreslí na telefonu. Papír je mrtvej.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat