5. 5. 2024

Inline Kostelec -> Brandejs: Polabská kořenová roleta cyklistovi nevadí, na brusle ale nic moc

Location: Kostelec nad Labem, Česko

Inlajnlajna z Kostelce nL do Brandýsa nL nám v Bucket Listu už leží nějakej ten pátek. Našel jsem ji na inlinemap.net (ještě v dobách, kdy fungoval), na mapě to vypadala logicky – podél Labe, na začátku i na konci pěkná parkoviště, sklon žádný. Záměr byl zkonzumovat ji cestou na ranč / z ranče pražské babičky Dáši. Nakonec se nám to povedlo v neděli 5.5.2024, kdy jsme z Kostelce nL vyrazili já na bruslích a JayKay na svym novym bajku vod emerický firmy GT.

GT - i ta dětská dvacítka má ten jejich legendární dodatečnej trojúhelník – tzv. Triple Triangle. V devadesátkách mě tenhle brand hodně bavil. Takže JayKay je díky matičce Hlavičce ve stylu.

inlinemap.net – tak před 15 lety to byla parádní stránka, studnice inspirace, sám jsem jim tady věnoval pár řádků. I jsem tam zadal pár tras, včetně ultradlouhé Kláry Banánové, což bylo docela dílo. Všechno zbytečně, před pár lety se za nimi zavřela voda. Od té doby už cizí projekty tak nadšeně nepodporuju.

No a konečně i k bruslotrase – měli jsme tu bejt o pár let dřív. Teď porosty v jejím sousedství z kdysi asi pěkné stezky vytvořily Polabskou kořenovou roletu. Až na dvě nejprůserovitější místa se to na bruslích dá nějak překodrcat, ale votravuje to a jízda ztrácí flow. Jinak pěkný prostředí, dost altánů pro případ deště, tři občerstvení na trase. U jednoho si JayKay Bajkus dal zmrzlinu a pani z okýnka říkala, že se snad má trasa dočkat nového asfaltu.

Pro lokály to asi nějakej smysl dává, páč to maj za rohem, přespolním doporučuju se nevysilovat cestou sem a jet někam jinam, dokud tu nevymění asfalt.

Na začátku úseku Polabské cyklostezky z Kostelce nL do Brandejsa nL je prima altán,..

... kde jsme si dali svačinku-Křivinku, aby nám to svištělo.

Loďka po cestě.

JayKay na svém GT a jeden z mnoha altánů na trase. Parádní svezení podél vody, jen škoda toho shitty asfaltu.

U prolejzačky v Brandejse jsme to votočili. Dál to vypadalo moc zalidněně. Dohromady to hodilo ca. 14 km.

Zmerčil zmrzlinu, tak musela bejt, to dá rozum.

Cestou zpátky nás honily deště. Nakonec ale zoncna zarumplovala a ukázala se duha (vlevo)


Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat