18. 5. 2024

Jak jsme s JayKayem trollili u klokaního výběhu

Location: Ústí nad Labem, Česko

Návštěvu ústecké zoo mám za akt krajního zoufalství, za situaci, kdy je člověk bez nápadu, Bucket List stávkuje, prostě hell. Samozřejmě, že k němu občas sáhnu, protože i sekretariát má občas výpadek, nechce se mu a podobný vejmluvy. Jistou polehčující okolností může být, když se návštěvě zoo přidá nějaká hodnota - v březnu 2024 jsme třeba udělali fusion zoo & cache a to nebylo úplně bad. V sobotu 18.5.2024 jsme se ale vydali do zoo ve stavu popsaném v úvodu. Jako jediná přidaná hodnota se rýsovala otevření inovovaného klokaního výběhu.

Na akci u klokanů se samozřejmě se stříhala páska, tak jsem JayKaye vybavil švýcarskym žabikuchem s nůžtičkama a poslal ho taky střihat pásku, aby si "ukrad show" i pro sebe. Střihající honorace neztratila smysl pro humor, ředitelka zoo dokonce JayKayovi půjčila větší nůžky, protože švýcarem to moc nešlo. Na sítě jsme to ofc nasadili se "spinem", že ředitel vesmíru JayKay otvírá výběh a u toho mu asistuje pan primátor a paní ředitelka. Takže hned na úvod dobrá taškařice. ÚD k tomu má i VIDEO.

Klokanům se stalo jen to, že byl jejich výběh zprůchodněn pěšinou uprostřed, takže se tam dá vlézt a vačnatce si pořádně prohlídnout. Dřív se na ně návštěvník koukal jen z výšky, protože UL zoo je dost svažitá a prohlídková trasa vede nad výběhem. Klokan se schoval někde dole u plotu a nebyl vidět. Za mě dobrý. 

Druhej dobrej moment byl ten, že v zoo probíhala soutěž ke Dni biodiverzity, kdy se u sedmi stánků plnily různé úkoly. Bylo to pecka zajímavý - viděli jsme třeba larvu roháče nebo svleky pavouků, skládaly se nějaký skládačky a podobně. Osazenstvo stánků jsme recipročně prudili našim programem Orchid Hunting a ukazovali jim fotky střevíčníků. Takže obohacující.       

Akt krajního zoufalství nakonec dopadnul epesně. Doprovodná akce to celý posunula do únosna.

Tenhle lump založil UL zoo.

JayKay Kangaroos slavnostně otvírá upgradu klokaního výběhu v UL zoo. Asistují mu vlevo primátor Ústí nL a vpravo ředitelka místní zoo. Nu, trochu jsme "kradli show", ale oba dotčení to vzali s humorem.

Jinak pochvala zoo i městu. I když má ústecká zoo lehce pošramocenou pověst a její stav je místy bídný, tohle je super nápad, jak k nudný výběh oživit.

Kloakani.

Dvě chyše v aussie stylu.

Ginonek.

Veverka Prévostova je krásně zbarvená.

Zelenej had.

Kdo má v uzlíčku gepardí pacičku, ten se neztratí, na něj smůla neplatí.

To je larva roháče obecného.

I pavouk svlíká kůži. To jsou mi novinky.

Slož antilopu, dostaneš štempl.

Gepard.

Tygřík byl nějakej hormonálně rozhozenej, tak na nás podnikal vejpady. Naštěstí jen přes sklo.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat