4. 3. 2024

Zviřátka & cache: Ústecká zoo nabízí mix zajímavých keší, nový formát pobavil

Location: Ústí nad Labem, Česko

Fusion Cache & Whatever tlačíme s JayKayem fest, někdy možná i trochu na sílu, ale kombinace zviřátek & kešek si o to říkala už jen díky konstelaci na keškomapě. Ústecká zoo nabízí kombo 2 multin, 2 tradek a 1 mysterky. Na začátek pomohlo rychlé vyluštění mysterky GC3BFDF Kampanova keska, což je lehká googlovačka z tepla domova s pěknou krabkou v terénu.

Jedna z tradek GC1M318 Nejdiskutovanejsi zed je připomínkou legendární zdi, která měla na konci devadesátek oddělit volnomyšlenkářskou a tradičnější část obyvatel Matiční ulice v Ústí nL. Z kompletace zdi nakonec sešlo a skončila jako plot v dolní části ústecké zoo. Keš je vně zoo, je unapetitlich a je možno ji klidně vynechat.

U obou z multikeší jsem se domníval, že je rozklíčuju vleže z domova, ale nedalo se. Nakonec to ani nebylo na škodu. GC80YEG Lumpepark kopíruje stejnojmennou naučnou stezku. Starej Lumpe založil na začátku 20. století v roklích vedle Mariánské skály ptačí park, na jehož místě pak vznikla místní zoo. Aby kačer získal indicie k souřadnicím keše, musí (při současném stavu progooglovanosti) vyrazit po jednotlivých zastaveních. Odsejpá to docela rychle a finální schovka je stylová a vtipná!

Druhá multina GC5NNGV Sloni/Elephants - Vzpominka/Memory je typ keše, kterou moc nemusim a která spočívá v počítaní různejch píčovin na nějakém objektu - v tomto případě směrovek na rozcestníku u cesty. Samozřejmě došlo na úvahy, která cedule/zvířátko se ještě počítá/nepočítá, ale nakonec jsme to s JayKayem Keškusem ňák doručili.

Pozitivum sloní keše spočívá v tom, že jsme při jejím hledání našli pavilon pro slony z roku 2004, o jehož existenci jsem neměl tušení. Sloni už v Aussigu nejsou, teď tu sídlí tapír a největší holubi na světě korunáči - to je modrej holub na steroidech s paví korunkou na hlavě, co vydává zajímavý zvuky. Jeho příbuznýho maj i v DC zoo.

Poslega je tradka GC728NH Odpocinkova, která okupuje podstřeší jednoho z místních altánů. Takže jsem nakukoval do podstřeší i nadstřeší, různě shyboval na trámech, naskakoval, cpal do podstřeší i JayKaye, abychom nakonec našli krábu s logbookem vypadlou na zemi pod lavicí. K logu jsme si dali i svačinku-Křivinku, tož ve finále cajk.

Hlavní focus byl tentokrát na keše, zviřátka tomu dávala jen takovou kulisu. Mělo smysl vyšpulit dvě kila, aby se člověk na zoo "podíval z jinýho úhlu" a podepsal se 4x do notýsku v krabičce na svačinu? Jo! Počasí bylo v pondělí 4.3.2024 na krátkej rukáv a nadšení pro keše bylo v topu, takže užívačka náramná.

Střeva Kampaňové kešky jsou vystlána tzv. kinderbordelem a luštění se vztahuje k nějaké kampani pro Indonésii před 10 lety, přesto je to docela pěkná záležitost a má dobrou schovávačku.

JayKay Keškus a nějakej plyšák a la Minecraft na laminátovém slonu v horní části zoo.

JayKay Keškus a minecraftovej plyšák u klece s mandrilem rýholícím.

Liberijská hrošice.

Díky sloní keši jsme objevili pavilon s tapírem.

Korunáči v pavilonu s tapírem.

Tyhle splazy pro dárcovské mince má JayKay děsně v oblibě.

JayKay na koši u Odpočinkové keše..

Panely Naučné stezky Lumpepark ukrývají řešení ke stejnojmenné keši..

JayKay roste. Ještě před rokem se tomuhle hrochovi vešel do huby, letos už ne.

Rosomák.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat