14. 8. 2020

Neutralizační den a dlouhej sjezd mastnou tyčí (MHD)

Location: Dolní Morava, Česko

Pátek 14.8.2020 probíhal na Kapustňák Tripu 2020 v duchu rains and showers. Z kempíku/koupaliště ve Velké Kraši jsme se chtěli zvolna přesunout na Dolní Moravu a na místních atrakcích něco podniknout. Jenže furt se honily nějaký přepršky, tak jsme se vrhli na neutralizaci místních svahů. Napřed jsme u Jeseníku poslali prcka Od jeskyně k zoo, po rozvičce následoval povinný monstřík do Hanušovic - Holba. Po o furt kropili, tak jsme se sjeli podívat na Kladské sedlo, kde nás ale zastavily protisvahy ve Starém Městě pS. Ty jsme zkusili objet z jiného směru a mysleli při tom na další monstr až do Hanušovic, ale nakonec to dalo jen necelou desítku a ing. Králíka. Pak už se počasí umoudřilo, tak jsme nejdřív vlítli do Vojenského muzea v Králíkách, pak na Dolní Moravu a pak zpět do Králíků na véču. Trochu rozlítanej den, no.

Do army muzea kouknem v samostatném vstupu, tak jen krátce k Dolní Moravě. Atrakcí je tu hafo, ale my dorazili relativně pozdě, takže jsme ochutnali jen Mamutí horskou dráhu, což je 3km (!) sjezd na bobu z horní stanice lanovky Sněžník. Sem se určitě chceme vrátit, protože tu začínají luxusní traily na kolo a možnosti na lyžování tu vypadají mocně! Každopádně nej bábovka (čti bobovka) v kombu s voňavkou (čti lanovkou) pro JayKaye a Sekretářku za 670 CZK. Úplně zadax to néni a zážitek mocnej. JayKay se pak sápal do sousedního herního parku, ale bylo pozdě a hnusně a vyvalit další šestikilo se mi nechtělo.

Následně jsme v duchu ranního programu sjeli z Dolní Moravy neutrálkem MHD do Zlaté labutě na králickém náměstí. Nocleh jsme si vymysleli na parkovišti pod Klepáčem, takže na dobrou noc jsme si dali stejnojmenný sjezdík. Takže takovej petrolheadskej den, ale zase jsme zařízli pár místních kousků a koukli do novejch končin.

Parkáč pod Klepáčem (1.144 mnm) v masivu Králického Sněžníku se jevil jako ideální nocoviště. Úplně nebyl, protože od časného rána tam začali najíždět houbaři a dělali bordel.

Vyhlídka na sjezdovky v Dolní Moravě byla ovšem mocná.

Z lanovek/voňavek je JayKay hin. A selfice na voňavce má tradici.

Pohled od konečné lanovky na sjezdovku z vrchu Slamník (1.232 mnm). Ty praporky vpravo jsou předmětem našeho zájmu...

Tady totiž začínají místní traily a to modrý floučko vypadá mega! Zde v podání Trail Huntera.

Nástup na horskou dráhu dlouhou 3 km. Mezi neutrály to ale nepočítáme, páč novou kategorii kvůli tomu zavádět nebudeme.

Sjezd je fičák a JayKayovi se očividně zamlouval. Fotka je za kilo.

Dojezd MHD.

Sousední zábavní park se skluzavkou v mamutově chobotu samozřejmě JayKay zmerčil. Snažil jsem se mu vysvětlit, že za 600 CZK se tam na 2 hoďky lézt nevyplatí. Stejně si to neprosadil, takže máme aspoň důvod se sem vrátit.

Pak jsme dostali hládek a sjeli si do Králíků na vývárek a svíci...

....do Zlaté labutě na zdejším náměstí.

 

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat