2. 7. 2022

Brusle kolem Matyldy, koupání v Jezeře Most a streetfood u Mr. Corndoga

Location: Mostecké jezero, Česko

V sobotu 2.7.2022 jsme po čase vyrazili opět do Mostu obkroužit Jezero Matylda, aby JayKay mohl otestovat kolo, co podědil po pražském bratranci Tomíkovi. Matylda už se solidně kolonizuje - jsou tu dva kempy, skokanský můstek pro skoky na lyžích/kole (asi), systémy mol, pumptrack a další atrakce. Voda na koupání tu vypadá slušně, ale nás lákala možnost vykoupat se v nedávno otevřeném Jezeře Most

Novej rybnik dobrej, infrastruktura na rozdíl od Milady vybudována - terasy se slunečníky, hospoda, na její střeše živá kapela, koupací mola, zajímavý. Voda krásně čistá, ale pár metrů od břehu už začíná bahno, navíc místní kačírek mi přišel na došlap dost bodavej a bolavej (neměl jsem koupací boty, navíc teda zakutat do kačera slunečník je očistec).

Po koupačce jsme se, i když se tu gastru moc nevěnujeme, vydali na průzkum streetfoodovýho vokna Mr. Corndog do Mostu. Viděl jsem to na YT Starýho fotra a na videu to vypadalo fakt dobře. V reálu ale byla ve vokýnku místo majitele zlehka nervózní dáma a výsledek byl trochu s rozpaky - třeba hranolky bych si tu už podruhý nedal. 

JayKay zkoumá ploštici na stezce kolem jezera Matylda v Mostě.

JayKay u Jezera Most, v pozadí Hněvín.

Voda crystal clear, ale ten místní kačírek je nějakej divnej, je v něm dost vostrejch šutrů. Koupací boty highly recommended.

Do streetfoodového okna Mr. Corndog v Mostě mě nalákal pořad Starýho fotra na YT. Trhaný maso a chicken strips OK, hranolky tu moc neuměj. Za mě dobrý, Hlavatka Zubatka dala palec dolů.

Streetfoodové okénko Mr. Corndog na Třídě Budovatelů v Mostě. Corndog je varianta hotdogu, kdy se párek napíchne na špejli, obalí v těstíčku z kukuřičné mouky a osmaží v oleji do zlatohněda. Maj je tu taky, ale nezkoušeli jsme.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat