5. 7. 2022

Šajba 2022: Daneček zahájil cyklokariéru, vyděšené matky a Zoo Hoyerswerda

Vejlet na tradiční Šajbu aka Scheibesee v Lužických jezerech byl tentokrát logistický oříšek nejen pro Fabia Camper, ale i pro Sekretářku. Tolik proviantu a posádky ještě kombíček nevez. Ve složení Hlavička, Mišice Tetička, JayKay Bajkus, Daneček Bratraneček a Zekretér jsme se vydali na cestu v pondělí 4.7.2022. K logistice - na střeše rakvička, vedle ní 100litrovej loďák se spanim, na kouli nosič na kola se stroji pro mládež. Cíle: naučit Danečka Bratranečka jezdit na kole a porelaxit.

Program ve standardu - objezd Dreiweiberner See a Scheibesee, ke kterejm jsme nalepili návštěvu Zoo Hoyerswerda, kde už jsme s Hlavičkou a JayKayem Bajkusem jednou byli. Daneček ovládnul kolo ihned po startu (druhej den stihnul i první tlamu), mezi bratranci panovala překvapivě velká míra soutěživosti, hlavně ze strany pana ředitele. Chlapci spali v autě, dámy pod širákem, což bylo docela komisch, protože se navzájem vyhecovaly ke společnému strachu, že na ně v noci "někdo" přijde. Byla i vopejkačka, takže gut.

Děvčata zaháněla strach rumem s colou, stejně ovšem měla blouznění o útočících zombiech a budila Sekretářku, co spala v lesíku přes silnici. Dorost zatím tlouk spokojeně špačky ve Fabia Camper.

Tradiční lagunu v rákosí jsme tentokrát opustili. Využíval jsem ji pouze při ranních rozplavbách.

Holky udělaly na pláži domáckou atmošku s vopejkačkou.

Ideologie v zoo, byť celkem vtipně podaná.

Želvičky.

Ještírci s nosorohem.

Krokouš přišel do DDR z Castrovy Kuby, pak účinkoval v cirkuse a nakonec skončil v Zoo Hoyerswerda.

Ještírek.

Bratranecká jízda.

Méďa chvíli pózoval...

... a pak si šel hrát do vodičky s klacíkem.

Zebřička.

Fenek berberský je nejmenší liška na světě.

Plesnivec alpský aka protěž alpská byla k mání v jednom z hoyerswerdských supermarketů za 2,29 €/květináč. Kytka je spíš alpskou ikonou, v dederonskej nížinách bych ji nečekal (ani v květináči). Každopádně krasavec.

Bratranci JayKay (vlevo) a Daneček. Černobílej borec zahájil v Lužici svou cyklistickou kariéru. Místo si nemoh vybrat líp.

Lavička u Scheibesee připomíná nějakýho rollera.

Tenhle lesklej krasavec mi přistál na zádech. Jde o tesaříka pižmového. Kromě toho jsme na pláži u Scheibesee narazili i na některého z batolců (duhový vs. červený, zatím neumim ztotožnit), což je taky náramnej krasavec. 

Při cestě kolem Scheibesee jsme restovali u přístřešku, kde cvrlikala ptáčata. Furt jsem nemoh přijít na to, kde mají hnízdo. To bylo v kovové noze, na němž byla střecha přimontována. Na obrázku jsou hlavičky malých sýkor.

Cestou z Lužice jsme se stavili u lyžařské haly Snowtropolis v Senftenbergu. 

Hala aktuálně neprevává, patrně skrz ceny energií. Testovali jsme v 09/2009.

Text a foto: Papouš 

Žádné komentáře:

Okomentovat