30. 4. 2023

Na bruslích/kole na sever od Kolína: Mezi písníkem a frikulínským totemem

Location: Hradišťko I, Česko

V neděli 30.4.2023 jsme po zahradních pracích u babi Dáši na Kolínsku vyrazili s JayKayem na průzkum cyklostezky na sever od okresního města. U písníku v obci Hradišťko I, kde jsme se byli koupat 12.7.2021, se táhne cyklostezka z Kolína na Velký Osek. Trasu tam i zpět kdysi běhával i JayKayův dědoušek - nyní se to jmenuje KVOK a je to půlmaraton. My to sjeli za 13,2 km. Začali jsme z Hradišťka I a otáčeli s koncem asfaltového povrchu na začátku Kolína, dál do města vedla jen zámková dlažba.

Asfalt na cyklostezce tak B/C, na kolo OK, na brusle už jsem zažil lepší + standardní proužek tekuté směsi, což je na bruslích o přesdržku. Lepší povrch byl mezi Hradišťkem I a Veltruby, průjezd samotnými Veltrubami pak samá záplata a kus po nějakym štěrku.

Zpět směr Hradišťko I jsme otáčeli na kraji Velkého Oseka, kde je mimochodem také několik zatopených pískoven, u trendy cykloaltánu s dobíječkou a pumpou, vše na solár. Na protažení po zahradních pracích a pro lokály to neni marný, ale k prémiovkám tahle trasa nepatří.

Startujeme z Hradišťka I. od písníku kde jsme se byli 12.7.2021 koupat. Cyklostezka je osvětlena kandelábry se solárními panely.

JayKay otáčí na začátku Kolína. Následuje totiž zámková dlažba a mnoho křížení s ulicemi ve městě.

Zámková dlažba a mostek se shnilejma laťkama.

JayKay u odpočívadla za Hradišťkem I.

Na lomeném průjezdu (see map) Veltrubami byl i úsek bez asfaltu. Naštěstí měl asi jen 100 m.

Na začátku Velkého Oseka je altán pro cyklisty...

...se servisně dobíjecím totemem poháněným sluncem.

Jeden lokál hnedle využil frikulínský totem k dohuštění gum.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat