30. 9. 2023

Stones, se02ep05: Žraločí zub nalezen, KPI splněno. A na TP burze získány další Minecraft minerály

Location: Kladno, Česko

Na burze minerálů na gymplu v TP jsme byli s JayKayem už jednou a dost jsme kvitovali, že je tu minimum andarků, léčivejch krystalů a podobnejch ezopíčovin jako na akci v Juldě Fuldě. Loni jsme v TP pořídili slepený úlomky marockýho trilobita za 70 vočí, letos - v sobotu 30.9.2023 - toho bylo trochu víc. Kápli jsme na shop Buriánek z Berouna, kterej měl šutry ve správný velikosti a ceně, co jsme potřebovali. Páč místa je málo.

JayKay jede furt v Minecraftu, kde se vyskytují ajtemy (ty moravský syncí, co vo tom natáčeji videa, řikaj ušitrhající itemy) ze smaragdu, obsidiánu, lapisu lazuli a dalších šutrů. Takže přesně tuhle triádu jsme si pořídili, ať se ta hra trochu zhmotní, mže. Plus jsme dostali jako welcome stone (to je obdoba welcome drinku) gratis jeden markazit a k němu jsem pořídil jednu bílinskou kouli.


Nakoupeno bylo, ale chtělo to ještě nějakou vláčnou tečku v plenéru. Pomohla náhoda. JayKay u jednoho prodejního místa kápnul na žraločí zub. Aha, toho máme v paleo KPI, tož to pojďme splnit. No a kde hledat žraločí zuby, když ne v PP Žraločí zuby v Kladně. Jeden pidizub jsme našli, takže vodfajfknuto. Nejlepší na PP ŽZ byl ten ježek, co jsme ho potkali. Za vodměnu jsme šli do mekáče, kde jsme si úlovky vystavili na stůl.

Sérka z TP burzy.

Welcome šutr pyrit/markazit z Dolů Bílina.

Černý obsidán z mexické lokality La Lobera. V Minecraftu se používá např. k výrobě mečů.

Bílinská koule.

Lapis lazuli s kousky pyritu z Afghánistánu.

Smaragd z pákistánského údolí Swat. V Minecraftu vystupuje pod anglickým názvem emerald.

Žraločí zub nalezen, KPI splněno.

Ježek byl tentokrát komunikativní a celkem se rozbalil.

Pohled na bývalý buližníkový lom s výskytem žraločích zubů, nyní Přírodní památka Žraločí zuby na Kladně.



Text a foto:
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat