22. 7. 2024

JayKay na pumptracku v Bžanech & setkání s jiřičkami

V pondělí 22.7.2024 jsem měl neočekávané volno s trochou administrativy, přičemž pár dní před tím jsem vygoogloval, že v Bžanech na Teplicku mají asfaltovej pumptrack. Takže jsme s JayKayem pořešili potřebné a skočili se na tu dráhu podívat. Na jednom pumptracku už jsme se už potáceli loni v Teplicích, v Bžanech jsme to pumpování taky úplně nenastudovali, spíš jsme se sem zajeli podívat. 

20. 7. 2024

V Gruntě na Kolínsku mají kostel - papoušek. Barevná secesní výzdoba a la Alfons Mucha je dechberoucí

7. 7. 2024

Bunkr Mistra Málka ve Velkém Březně je řopík v plné palbě, také doprovodný program je super

Z Expedice Pinč jsme skrzevá déšť přijeli domů v sobotu 6.7.2024, o den dřív. V neděli ale bylo v Aussigu celkem pěkně, tak jsme vyrazili do Velkého Března očíhnout řopík, který tu má ústecký youtuber Mistr Málek. Jeho originální content - výroba masných výrobků a exkurze do nejen řeznických provozů - si našel na YT už 140.000 followerů! Návody na výrobu klobás jsou dobrý, ale před čím smekám, je, když Mistr Málek vozí řeznické učně po exkurzích, třeba do výroby nožů v Německu. Takovýho kantora musí mít v oblibě každej.

5. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 5: Ferrata Vodní brána 2x, jak jistit dítě na klettersteigu a elektrokrám za traktorem

Po vydařené lezenici s Boudovci z Hutě nás s JayKayem v pátek 5.7.2024 čekal v rámci Expedice Pinč nápor na ferratu Vodní brána u Semil a sběr olivínů ve Smrčí. Ruce jsme měli z dopolední lezby trochu vytahaný, ale na ferratu jsem se docela těšil. Lezení a klettersteig se zdá bejt divný kombo, ale když k sobě nemáš vhodně rostlýho jističe, tak ferrata je za mě schůdný řešení, jak si trochu protáhnout trupík na skále. Krom toho jsme loni s JayKayem do ferrat trochu dupli a byl jsem zvědavej, jestli ho to nějak poznamenalo.

4. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 4: Jak jsme se pozvali do Papouškárny a dostali žulovej nášup na Černé Studnici

Nevim, jak moc se to ví, ale Den nezávislosti & Sekretářka jedno jsou. Nejlepší dárky si člověk naděluje sám, takže letošní fiftyfajfku jsem si nacpal bikeparčíkem Václava Klause v Aldrově a jeskyňkou v Bozkově. Hlavu jsem měl plnou prudkejch nápadů, tak jsem se rozhodl pozvat se do Papouškárny jizerskohorské legendy Zdendy Boudy z Hutě. Tam je průnik čaker jasnej, když si říkám Papouš, ne asi. Na závěr čtvrtka 4.7.2024 jsem zkusil ZBzH na random chytit a vydařilo se! A mělo to i parádní nášup!

Expedice Pinč, stage 3: Bozkovské dolomitové jeskyně mají největší podzemní jezero v Čechách

Po trailech v Bikeparku Aldrov - Vítkovice jsme ve čtvrtek 4.7.2024 se ze všudypřítomných mračen začaly sypat náznaky dešťů, tak jsme se rozhodli vypravit do nedalekých Bozkovských dolomitových jeskyní. V roce 2010 jsem se tu byl podívat s Pepinem, Jiřkou a Buničinou. Už jsem viděl jeskyně s lepší krápníkovou výzdobou, ale i tak návštěva Bozkova stojí za to. JayKay Cavernus ke svému údivu zjistil, že v podzemí nefunguje internet. Jo a jít na úplně poslední prohlídku od 17.00 není úplně blbej nápad, protože na ní kromě nás dvou a průvodkyně nikdo nebyl.

Expedice Pinč, stage 2: JayKay na modrém trailu v Bikeparku Aldrov a ještě jedno mexické retro

Expedici Pinč na začátku července 2024 jsme otevřeli na Singltreku pod Smrkem. Druhej den ve čtvrtek 4.7.2024 byl na programu taky biking, protože nápor na šutre jsme z určitých důvodů chtěli vést až na svátek těch upálenejch. Už loni jsem posílil label MTB v Bucket Listu o vhodné terény + jsem viděl Trail Hunterovo video z Bikeparku Aldrov - Vítkovice. Modrej trail v kombinaci s lanovkou a minimem lidí - to chceš. Navíc bylo potřeba důstojně oslavit Den nezávislosti a Sekretářčiny půlkulatiny. Takže z Jizerek hybaj do Krkonoš.

3. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 1: Co znamená po mexicku pinche loco a hostilní prostředí na singltreku

Na Upálený 2024 jsme s JayKayem měli 5denní dotaci na autdůr prográmky, max. 150 km od komína. První nápad - výprava na kameny mezi Frýdštejnem a Novou Pakou s názvem Pinche Loco. Bejvalej kolega z Nové Paky totiž pobýval 10 let v Mexiku a v práci nás častoval mexikánským slangem pinche loco (zasranej blázen) nebo pinche pendejo (zasranej debil) – výkladový slovníček pro další kousky je ZDE. Nakonec z toho vykrystalizovala Expedice Pinč s prioritami: bajk, ferrata, lehké lezení a sběr kamení. Konkrétně Singltrek pod Smrkem, Bikepark Vítkovice – Aldrov, Vodní brána, Bezděčín, olivíny ve Smrčí a acháty na Frýdštejně.