22. 7. 2024

JayKay na pumptracku v Bžanech & setkání s jiřičkami

Location: Bžany-Teplice 1, Česko
V pondělí 22.7.2024 jsem měl neočekávané volno s trochou administrativy, přičemž pár dní před tím jsem vygoogloval, že v Bžanech na Teplicku mají asfaltovej pumptrack. Takže jsme s JayKayem pořešili potřebné a skočili se na tu dráhu podívat. Na jednom pumptracku už jsme se už potáceli loni v Teplicích, v Bžanech jsme to pumpování taky úplně nenastudovali, spíš jsme se sem zajeli podívat. 

20. 7. 2024

V Gruntě na Kolínsku mají kostel - papoušek. Barevná secesní výzdoba a la Alfons Mucha je dechberoucí

Location: Grunta-Kolín 2, Česko

7. 7. 2024

Bunkr Mistra Málka ve Velkém Březně je řopík v plné palbě, také doprovodný program je super

Location: Velké Březno, Česko

Z Expedice Pinč jsme skrzevá déšť přijeli domů v sobotu 6.7.2024, o den dřív. V neděli ale bylo v Aussigu celkem pěkně, tak jsme vyrazili do Velkého Března očíhnout řopík, který tu má ústecký youtuber Mistr Málek. Jeho originální content - výroba masných výrobků a exkurze do nejen řeznických provozů - si našel na YT už 140.000 followerů! Návody na výrobu klobás jsou dobrý, ale před čím smekám, je, když Mistr Málek vozí řeznické učně po exkurzích, třeba do výroby nožů v Německu. Takovýho kantora musí mít v oblibě každej.

5. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 5: Ferrata Vodní brána 2x, jak jistit dítě na klettersteigu a elektrokrám za traktorem

Location: Semily, Česko

Po vydařené lezenici s Boudovci z Hutě nás s JayKayem v pátek 5.7.2024 čekal v rámci Expedice Pinč nápor na ferratu Vodní brána u Semil a sběr olivínů ve Smrčí. Ruce jsme měli z dopolední lezby trochu vytahaný, ale na ferratu jsem se docela těšil. Lezení a klettersteig se zdá bejt divný kombo, ale když k sobě nemáš vhodně rostlýho jističe, tak ferrata je za mě schůdný řešení, jak si trochu protáhnout trupík na skále. Krom toho jsme loni s JayKayem do ferrat trochu dupli a byl jsem zvědavej, jestli ho to nějak poznamenalo.

4. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 4: Jak jsme se pozvali do Papouškárny a dostali žulovej nášup na Černé Studnici

Location: Černá studnice, Česko

Nevim, jak moc se to ví, ale Den nezávislosti & Sekretářka jedno jsou. Nejlepší dárky si člověk naděluje sám, takže letošní fiftyfajfku jsem si nacpal bikeparčíkem Václava Klause v Aldrově a jeskyňkou v Bozkově. Hlavu jsem měl plnou prudkejch nápadů, tak jsem se rozhodl pozvat se do Papouškárny jizerskohorské legendy Zdendy Boudy z Hutě. Tam je průnik čaker jasnej, když si říkám Papouš, ne asi. Na závěr čtvrtka 4.7.2024 jsem zkusil ZBzH na random chytit a vydařilo se! A mělo to i parádní nášup!

Expedice Pinč, stage 3: Bozkovské dolomitové jeskyně mají největší podzemní jezero v Čechách

Location: Bozkov, Česko

Po trailech v Bikeparku Aldrov - Vítkovice jsme ve čtvrtek 4.7.2024 se ze všudypřítomných mračen začaly sypat náznaky dešťů, tak jsme se rozhodli vypravit do nedalekých Bozkovských dolomitových jeskyní. V roce 2010 jsem se tu byl podívat s Pepinem, Jiřkou a Buničinou. Už jsem viděl jeskyně s lepší krápníkovou výzdobou, ale i tak návštěva Bozkova stojí za to. JayKay Cavernus ke svému údivu zjistil, že v podzemí nefunguje internet. Jo a jít na úplně poslední prohlídku od 17.00 není úplně blbej nápad, protože na ní kromě nás dvou a průvodkyně nikdo nebyl.

Expedice Pinč, stage 2: JayKay na modrém trailu v Bikeparku Aldrov a ještě jedno mexické retro

Location: Vítkovice, Česko

Expedici Pinč na začátku července 2024 jsme otevřeli na Singltreku pod Smrkem. Druhej den ve čtvrtek 4.7.2024 byl na programu taky biking, protože nápor na šutre jsme z určitých důvodů chtěli vést až na svátek těch upálenejch. Už loni jsem posílil label MTB v Bucket Listu o vhodné terény + jsem viděl Trail Hunterovo video z Bikeparku Aldrov - Vítkovice. Modrej trail v kombinaci s lanovkou a minimem lidí - to chceš. Navíc bylo potřeba důstojně oslavit Den nezávislosti a Sekretářčiny půlkulatiny. Takže z Jizerek hybaj do Krkonoš.

3. 7. 2024

Expedice Pinč, stage 1: Co znamená po mexicku pinche loco a hostilní prostředí na singltreku

Location: Nové Město pod Smrkem, Česko

Na Upálený 2024 jsme s JayKayem měli 5denní dotaci na autdůr prográmky, max. 150 km od komína. První nápad - výprava na kameny mezi Frýdštejnem a Novou Pakou s názvem Pinche Loco. Bejvalej kolega z Nové Paky totiž pobýval 10 let v Mexiku a v práci nás častoval mexikánským slangem pinche loco (zasranej blázen) nebo pinche pendejo (zasranej debil) – výkladový slovníček pro další kousky je ZDE. Nakonec z toho vykrystalizovala Expedice Pinč s prioritami: bajk, ferrata, lehké lezení a sběr kamení. Konkrétně Singltrek pod Smrkem, Bikepark Vítkovice – Aldrov, Vodní brána, Bezděčín, olivíny ve Smrčí a acháty na Frýdštejně.