25. 5. 2019

Urzeitpark Sebnitz je minidinopark u českých hranic, mladší a menší bratr Saurierparku v Budyšíně

Location: Urzeit Park, Sebnitz, Německo
Urzeitpak Sebnitz
je mladší a menší bratr Saurierparku Kleinwelka u Budyšína. Jeho duchovním otcem je rovněž Franz Gruss. Jak oba dinoparky vznikaly, jsme popsali již ZDE. Na Sebnitz, kterej mimochodem leží na čáře s Českem, jsme s JayKayem a Hlavičkou vedli nápor v sobotu 25.5.2019. Cestou zpátky jsme se stavovali na žvanec v Hostinci Mlsná koza ve Vilémově.

24. 5. 2019

Kostel sv. Floriána: saská renesance, robotická ruka a jak pánové z Bünau dávali dětem jen tři jména

Location: Kostel sv. Floriána, Ústí nad Labem, Česko
Luteránský kostel sv. Floriána v Ústí nad Labem - Krásném Březně byl pro mě léta symbolem zmaru - obzvláště poté, co v roce 2000 bratři Demeterové a jejich kumpán z legendární Matiční ulice shodili z jeho věže renesanční zvon. Nástroj z roku 1601 pak rozmlátili kladivem a odvezli do sběrny, kde dostali 5.300 CZK (odhadovaná hodnota 750.000 CZK). Chlapci nakoupili 5 let basy a ze zvonu zbyl úlomek v kanceláři ústeckého politika Pavla Tošovského.

21. 5. 2019

3D bludiště v Oseku - prima zábava na odpoledne

Location: 3D bludiště Osek, Česko
3D bludiště v korunách stromů v Oseku je v podstatě lanové centrum, v němž nepotřebujete sedák a jištění a i vlezné je příjemnější než u lanového centra - plnokrevníka. V databázi tripů Ausflux jsme nově zřídili kriterium poo, což nemá nic společného s trusem, ale je to zkratka pro po o (jakože se jde ze školky po obědě dom), byť to v reálu to znamená po spa (odchod po odpoledním spaní). Jenže po o je moc široký, takže zkráceno na poo.

18. 5. 2019

Reliéfy u Kopicova statku, procházka Skalákem a okruh Kalich - Sokol - Chléviště

Location: Vyskeř, Česko

V květnu 2019 jsme dostali od Lučínů pozvánku na víkend v rekreačním středisku UJEPu na Bukovině v Českém ráji. Do legendární hájenky v sousedství arboreta a v centru Skaláku jsem jezdíval v devadesátkách, takže jsem toho s gustem využil, protože Bukovina má geniální polohu. S JayKayem a Hlavičkou jsme toho moc nenalezli, ale i vejlety ke Kopicově statku, před Skalák a okruh Kalich - Sokol - Chléviště jsou taky dobrej program.