28. 9. 2018

VW Gläserne Manufaktur Dresden aneb kde se rodí e-Golfy

Location: Gläserne Manufaktur, Dresden, Německo
Začnu radou - pro českou prohlídku drážďanské automobilky VW Gläserne Manufaktur, kde se vyrábějí elektro Golfy, si ideálně vyberte den, kdy je v Česku státní svátek a v Německu pracovní den. Proč? 
Prohlídky v češtině se zpravidla konají v sobotu od 14.00, kdy linky v továrně stojí a neuvidíte výrobu aut v akci. Sasové ale vypisují extra termíny i na české svátky - což byl i náš případ, a to v pátek 28.9.2018. Akorát jsme si z termínů 11.15 a 13.15 kvůli JayKayovu odpoklidu vybrali ten dřívější, kdy byli montéři právě na o.

15. 9. 2018

Wildpark Osterzgebirge: zoo v krušnohorském Geisingu

Location: Wildpark Osterzgebirge, Geising, Německo
Dne 15.9.2018 jsme s JayKayem podnikli výpravu do dalšího ze zookoutků v okolí Aussigu - tentokrát jsme zavítali přes kopec do saského Geisingu  do místního Wildparku Osterzgebirge.

8. 9. 2018

Akce Daruj voucher: shelby by šel + pivovar Lobeč

Jedna z akcí Daruj voucher, tehdy v podobě dvacetiminutové jízdy Fordem Mustang Shelby, proběhla v sobotu 8.9.2018. Po zážitkové jízdě na předměstí Prahy jsme se ještě přesunuli na obhlídku Harley Davidsonů někam do Dejvic a trip zakončili obědem v parádně rekonstruovaném pivovaru Lobeč. Barák maj luxusní, ale pivo mi přišlo průměrný.
 

3. 9. 2018

Operace Čima - jak probíhalo přejišťování

Location: Čima v Brné, Česko
S týmto zpôsobom leta som nerátal, ale stalo se. Zavinil to Sup, kterej se kvůli 3 vteřinám slávy rozhodl účinkovat ve ​Wohnoutím klipu k jejich Hloupé písničce. Jeho aktéři dostali na hlavu helmu s nápisem Hloupá písnička a tyčkou s kamerou GoPro a u vybrané aktivity si měli prozpěvovat tu hloupost. Supí aktivitou bylo lezení a vybral si pro natáčení Čimu v Brné. Dolezl k prvnímu borháku cesty Americká, odsedl si do něj, protože se chtěl nechat spustit pro něco na zem a borhák s ním vypadnul - podlaha. To se stalo 19.6.2018.