28. 4. 2019

Výprava za granáty skončila výhledem na "smrťáky"

"Plenit" zemědělcům na Třebívlicku pole kvůli hledání českých granátů jsem byl již koncem 90. let s ústeckým horolezcem a vodákem Janem Broučkem Kyselou. Byla to docela zábava, takže budoucí repete se nabízelo. Při vzniku interní points-of-interest databáze Ausflux jsem nastřelil 4 místa, kdy se granáty vyskytují. V tabulce spící trip ožil, když v neděli 28.4.2019 našla Hlavička na FB profilu své známé fotky pyropů. "To chci taky," zavelela.

25. 4. 2019

Pohádkový les - z Vaňova po rovince kolem dřevěných soch

Location: Pohádkový les, Ústí nad Labem, Česko
Pohádkový les je vcelku příjemná taškařice pro odpolední venčunk tříročka. Zelenou značku z ústecké čtvrti Vaňov do Dolních Zálezel lemuje na úvodních 500 metrech cca 20 soch kouzelných a pohádkových bytostí od řezbáře Josefa Kašpara. Cesta vede po rovince, navíc minete studánku U dřevěných zvířátek s hrnečkem, takže o pití je postaráno.

22. 4. 2019

Inline na Miladě u Ústí n.L. - zatím parádní 4 km, asfalt ale s otazníkem

Location: Jezero Milada
Za tuhle trasu jsem se snad i modlil, protože je z ranku "to chceš" - bruslení kolem bývalé uhelné jámy s křišťálové čistou vodou. Objedeš rybník na inlinech, skočíš do něj, slopneš pivko, pohoda/lahoda. Kvůli tomu už 12 let jezdím na Lužická jezera. A teď se mi tenhle formát rodí za barákem. A to teda chci.

21. 4. 2019

Inline v Račicích - pětka kolem kanálu

Location: Veslařský kanál, Račice, Česko
V neděli 21.4.2019 se nám s Hlavičkou a JayKayem naskytla konečně možnost vyzkoušet brusloovál kolem veslařského kanálu v Račicích u Roudnice nad Labem. S JayKayem už jsme tu jednou byli, ale na bruslení nebyl morál a mladej to tak trochu zaříz. Kolečko kolem kanálu má 5 km. 

2. 4. 2019

Kačenky 2019 a outkovka rumělková

Location: České středohoří, Česko
Podobně jako loni letošní sezonu kačenek českých (verpa bohemica) poznamenalo sucho. První jsme našli 2.4.2019 (2017 již 23.3., 2018 až 19.4.). Místo B z loňska se "neokotilo" a na Místě X jsme kačenky objevili na novém místě U hromady roští, staré lokality (Magic Wood) neplodily.

1. 4. 2019

Drážďanské muzeum Bundeswehru je v pondělí odpo zadarmo! Zbylo tak i na housku s matjesy

Location: Dresden, Německo
Vojensko-historické muzeum Bundeswehru je jedno z drážďanských must see. A dokonce se to dá pořídit způsobem kolenovrtovi příjemným - pokud se s návštěvou trefíte do pondělí mezi 18.00 a 21.00, je sem vstup gratis. Na tom je dobrý, že za ušetřené groše se můžete vypravit do rybího bistra Nordsee, což patří k našim oblíbeným drážďanským kratochvílím. Kultura a k tomu bulka s matjesem, lososem nebo zavináčem. Rozmarné léto v saské metropoli. Teda spíš jaro - do vojenského muzea jsme s JayKayem a Hlavičkou přibyli v pondělí 1.4.2019.