29. 11. 2016

La Valletta - pozlacená katedrála a Malta War Museum s výbušnou loďkou

Location: Valletta, Malta
Poslední den na Maltě - úterý 29.11.2016 - jsme si nechali na návštěvu hlavního města La Valletty a abychom si to nekomplikovali, stanovili jsme si dva highlighty - katedrálu johanitských aka maltézských rytířů a Malta War Museum, které silně doporučoval průvodčík.

28. 11. 2016

Malta - kde se koupat, promo na Lídl a dušenej fenek

Location: Malta
Malta Trip 2016 měl kromě lezení i další úkoly - seznámit JayKaye s mořem, protáhnout jeho dýchací cesty slanou vodou, sežrat něco místního a trochu nějaký kultůry, že. Koupání nám šlo i docela dobře, protože jsme koncem listopadu 2016 chytli tejden krásnýho počasí, v hospodě jsme stačili sníst místního dušenýho králíka a kultůru obstaralo maltské hlavní město La Valetta. Dnes o koupání a jídle, capital city někdy jindy.

25. 11. 2016

Malta National Aquarium - mořská hvězdice s rybami

Location: Malta National Aquarium, Malta
Kdo rád akvárka, tomu se bude v Malta National Aquarium líbit. Není to sice takovej spektákl, jako mají třeba v zoo v Berlíně, podvodní tunel i žraloky mají v Barceloně větší, v Bergenu je to zase víc interaktivnější, ale budova ve tvaru mořské hvězdice na severu ostrova Malta skýtá taky dost zábavy. Do světa vodních mrch jsme zavítali na sklonku dne v pátek 25.11.2016.

21. 11. 2016

Malta - parádní lezení a fotka z dovolený za 1600

Location: Malta
Na Maltu jsme se s Hlavičkou a JayKayem vydali tak trochu z donucení. Podzimní eskapády s hledáním jobu a s tím související odkládání dovolené vyústily v překvapivé rozuzlení – týdenní volno koncem listopadu 2016. No jo, ale to už je teplo na lezení a koupačku jen v destinacích "třaskavého" typu a ochota dát si ustřelit palici nějakym zfetovancem byla nulová.

7. 11. 2016

Postalmklamm Klettersteig - stále mokrá ferrata u Salzburku

Location: Postalmklamm Klettersteig, Rakousko
Dovolená, co se týká počasí, nezačala podle našich představ, a tak jsme se třetí den, kdy přestalo dopoledne pršet, rozhodli vyrazit na Postalmklamm Klettersteig - ferratu nedaleko SalzburkuJelikož na všem špatném je něco dobré, tak jsme díky dešti měli tuto frekventovanou ferratu pro sebe. I tak si myslím, že větší část je mokrá neustále.