30. 8. 2016

NPP Velký vrch u Loun - marný nájezd na satana

Location: Velký vrch, Vršovice, Česko
Hlavička na podzim 2016 propadla mykologické vášni, a to nejen stran sběru hub, ale i skrz fotovýpravy za vzácnými druhy ve stylu Nafoť a nech sedět. Za tím účelem mi zadala, abych vypracoval plán expedicí za těmito unikáty.

Vznikl tak seznam 5 lokalit, z něhož vyplynulo, že za barákem, resp. kousek od Loun, existuje přímo mykologická rezervace NPP Velký vrch u Vršovic na Lounsku. Vypravili jsme se tam 30.8.2016 ulovit fotku hřiba satana. Toho má přilehlá vesnice Vršovice dokonce v obecním znaku.

27. 8. 2016

Šemnice U mostu - luxus žula u Ohře + porovnání průvodců

Location: Šemnice U mostu, Česko
Vedra na konci srpna 2016 si vyžádala volbu lezecké oblasti buď v severních stěnách, nebo někde ve stínu u vody. V sobotu 27.8. jsme nakonec zamířili na západ Čech, kde jsou u Ohře tři oblasti orientované na jih - Svatošky (beze stromů = výheň), Perštejn (trochu stromy, ale vomaštěnej) a Šemnice ​U​ mostu (stromy ano + ještě jsme tam nebyli). Pro Šemnice také hovořil parádní průvodce Skalní oblasti v okolí Ostrova od Jirky Siky z dílny Lezec.cz, kde jsou luxusní fototopa, a taky matroš - místní žula - vypadala lákavě. Takhle si představuju průvodce, za kterýho mám dát prachy (taky stál 140 kulí).

24. 8. 2016

Salamandra - nová lezecká oblast na Vtáčniku + OTVÍRAČKA 3.9.2016!

Location: Salamandra, Lehota pod Vtáčnikom, Slovensko
Salamandra - je nová lezecká oblast v andezitové oblasti Vtáčnik, kterou navrtal místní dělník skal a pábitel Jožo Volkov. Teprve 24letý lezec připravil kousek od Lehoty pod Vtáčnikom v okrese Prievidza téměř 70 cest v obtížnosti od 3- do 9- UIAA. Zprávu přinesl slovenský web Nahrane.

13. 8. 2016

Flaeming Skate: nový okruh RK7 a klasika RK4

Location: Fläming, Německo
Když jsme už ochutnali českej Flaeming, bylo načase zkonzumovat i origoš. Původně plánovaný víkend na Kašpárkovic Southforku v Poustevně padnul, čili 13.8. - 14.8.2016 nastal přesun do 200 km vzdáleněho inline ​P​aradiesu. Motivací bylo i to, že jsem ve Flémovi cca 5 let nebyl. Před časem jsem navíc juknul na mapu a ke stávajícím okruhům - rundkursům ​RK1 až RK6 - přibyla i sedma a osma.

7. 8. 2016

Flaeming u Ralska - inline z Osečné do Stráže pod Ralskem

Location: Osečná, Česko
Tak luxusní bruslotrasu jsem v Čechách ještě nejel. V plánu byla už dlouho, ale čas T = 7.8.2016 nastal, když jsme se jeli podívat na Sekalovo mongolské ležení poblíž Ralska - čti bratr si nechal postavit jurtu na rekre s rodinou. V hodnocení, které s Hlavičkou máme v interní databázi turistických destinací, dostala 5 bodů z 5. Jde o 9km svezení z Osečné do Stráže pod Ralskem.

6. 8. 2016

Jak Hlavička nevědomky vylezla na Matterhorn

Location: Ještěd, Česko
Hlavička chce pořád na Matterhorn. V sobotu 6.8.2016 se její přání podařilo shodou náhod vyplnit - jen to Monte Cervino bylo vo chlup menší než originál na švýcarsko-italské hranici.