24. 8. 2023

Ferrata Uchem jehly C - nový kousek od Karla Běliny vede na Jehlu v České Kamenici. Je to plezírek

Location: Česká Kamenice, Česko

Někdy na sekretariátu P1BS sedíme s hlavou v dlaních, co se panu řediteli bude podávat za kolejny program rozrywkowy, někdy to tam padá samo. Ve středu 23.8.2023 vyklopila Daniela Pilařová z Českého rozhlasu report, že Karel Bělina navrtal na českokamenické Jehle novou ferratu Uchem jehly C. Ve čtvrtek 24.8.2023 máme volno, takže program je jasnej - kouknout, co to Kodl & spol. vybudovali a přelézt si to. Podle reportáže to má být OK pro děti a děčínská legenda Jarda Uher dokonce navrhuje obtížnost B místo C. A Jardovo hodnocení sedí.

12. 8. 2023

Ferrata Walter Keiderling je s 350 m nejdelší v Kruškách. A k tomu ledové vody v Klášterci nO

Location: Breitenbrunn/Erzgebirge, Německo

Sobota 12.8.2023 - vyzvedávám JayKaye od maminky, víkend před námi, program nejasný, maj bejt tropy. Zadání: přespávačka v autě + cesta do 100 km. V okolí Aussigu jsme byli 1000x, tak zkusíme okres Chomutov. Bucket List, sloupec Okres, vybrat CV, sloupec Typ, vybrat Kou jako koupání. JayKay bude požadovat tobogány, tak něco s nima. Aquapark Klášterec nO, tři tobogány, studená voda, vlez 100 na den, match. Spaní: Park4Night, ikona Smrk, něco u potoka nad KnO, match. Záložní program: průzkum nalezišť minerálů nad městem. Sobota 12.8.2023: Done.

4. 8. 2023

Výstava hmyzu v TP muzeu je hravá a komplexní, plná nádherných motýlů i hodujících strašilek

Location: Teplice, Česko

Teplické muzeum právě pořádá velmi zdařilou výstavu Hmyzí detektivové. V jízdárně teplického zámku jsou na rozsáhlé ploše představeny druhy hmyzu, které se vyskytují v Českém středohoří, doplněné o ukázky exotických motýlů a brouků. Expozice potrvá jen do  1.10.2023. S JayKayem Broukusem jsme se sem vydali v pátek 4.8.2023. Jen technická - do jízdárny se leze vchodem z boku zámku, ne tím hlavním, kterým se leze do muzea.