12. 7. 2020

Elbefreizeitland Königstein: atrakce a výhledy pěkné, hospoda tragická

Po mašinkách v Rathenu jsme se v neděli 12.7.2020 s JayKayem vrhli na další "disneyland" za čárou v Sasku - Elbefreizeitland Königstein. Na levém břehu Labe tu mají takový středně velký zábavní park pro děti s mírně nechutným vlezem 16 € + 12 € za mládence. Ale borec na kase vyhodnotil JayKaye jako podmíráka a odpustil mu vstupné, tak jsme vylepili jen 16 €. Řídící má tyhle akce rád, tak to prostě dáme. Atrakce dobrý - parková mašinka, elektroauta, luftburg, šlapací dráha v korunách stromů, kónická věž s chyty, schodovitá klouzačka, prolejzačky a další. Kromě toho tu mají různý lanový atrakce jako zip line nebo lezeckou stěnu.

Trochu jsme se potýkali s obědem, protože bufet v "disneylandu" zavřenej, tak jsme šli do sousední knajpy s vyhlídkovou terasou na Labe a nedaleký Lilienstein a s fontánkami a potůčky. Takže JayKay se hned switchnul do vodního režimu a šel se k nemalé radosti pinglů a hostů do fontánek a potůčků koupat. Obsluha byla tragická, jídlo přinesli za hodinu, navíc jiný, než jsme si objednali. Reklamace neměla cenu, to bychom tam zkejsli další hodinu.

Po o jsme se dorazili na místní klouzačce a po stopách únavy v ředitelově tváři jsme sedli do kempříka a zmizli domů. Ještě jedna věc mě zaujala a tu si tu odložím - zatímco léto 2020 bylo v Čechách hodně rozvolněný skrz Covid 19, Sasové nosili roušky třeba na přívozu přes Labe a v Königsteinu na kase jsme museli zapsat nacionále, aby nás v případě nákazy mohli vytrasovat. 

Zábavnej parčík nebyl špatnej. Když jste na to naladěni a zapadá to koncepce vejletu, tak OK. Příště třeba půjdeme na trip do místních skal.

Celá maminka. Vybral si motorku.

Parník saské paroplavby na Labi a vykukující Lilienstein.

Pohled ze šlapací lanovky.

Na výběr je mezi želvou, krtkem, žábou a asi ještě něčím dalším.

Luftburg. Toho jsme se dost báli, navíc ty dvě malý harpyje nám škodily. 

Lezecká věž zůstala nezdolána, ale pokusy byly nadějné. 

Tady se zase bál fotr, protože na tomhle si v Plohnu narazil kostrč.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat