22. 7. 2020

Koupačka v ONV, pokus o prodej tří kontejnerů čaje a první karpatský monstr

Ve středu 22.7.2020 jsme už s JayKayem byli třetí den na Expedici Azbest, což se jevilo jako kritická situace, takže jsme si museli dát restday. Ostatně nicnedělání s celodenní válečkou u vody bylo i ve scénáříku. Už jsme za sebou měli zoošky ve Vyškově a v Modré u Velehradu, takže dojmů mnoho a taky jsme potřebovali vyzkoušet novej packraft Tasmánskej čert a JayKayovu novou plovací vestu. V okolí UH je nejlepší koupačka v pískovnách v Ostrožské Nové Vsi (ONV), takže místo bylo jasný.

Na ONV jsem už v devadesátkách byl se svou někdejší zlínskou známostí, o níž jsem nyní věděl, že dělá business s čajem. Tak jsem promyslel šprýmek, po 20 letech paní Petře zavolal a představil se jako bangladéšský obchodník, který se snaží zobchodovat tři kontejnery čaje. Nepřekvapivě to neprokoukla, poněvadž Bengali English jsem dopodrobna studoval při asijských vejletech s tričkárnou, takže akcent mam nachozenej. Samozřejmě jsem posléze odhalil svou identitu, aby to mělo ten překvapivej moment. 

Na ONV jsme ale chtěli koupák s infrastrukturou typu prolejzačka a točený pivo, tak jsme vtrhli na zpoplatněné koupaliště Albatros. Písečná pláž, anglickej trávníček, pivánko, křesílko slunečník, pohodka. S JayKayem jsme udělali i cvičný převržení Tasmánskýho čerta a votestování nový vesty, ale to se řídícímu moc nelíbilo.

Po návštěvě ONV jsme ještě zařízli dva neutrály poblíž Strážnice, kde jsme den před tím zakempili. První kousek Tvarožná Lhota byla taková dopočtovka, ale pak jsme se vypravili hlouběji do Bílých Karpat a sjeli prvního monstra (neutrál přes 12 km) v oblasti - Kubíkův vrh za 15,3 km! Velká radost byla!

Restday u vody se vydařil, tak jsme jím následně proložili i srpnový Kapustňák Trip. Restík ve Velké Kraši byl také povedený.

Po návštěvě Živé vody v Modré u Velehradu jsme se sjeli podívat na Bunč, což je křižovatka cest na hřebenu Chřibů s hospodou. Plán byl i něco poneutralizovat, ale je to tu dost těžký a zajímavý. Z celýho hřebene Bunč - Modrá se nám podařil jez sjezd od Králova stolu.

Balvan z tvrdého pískovce kousek nad Bunčem.

Po experimentech u Bunče jsme se přesunuli do kempu ve Strážnici, což je tak trochu socík a hlava na hlavě. Ale zase je to tu placatý, takže noční i ranní rajd na trajku (louže included). Vobtížný jsou komáři, ale repelent a moskytiéra udělaj svý. Vykempili jsme se rovnou u knajpy, abychom to neměli daleko.

JayKay obdivuje sofistikovanější verzi trajku někde před Ostrožskou Novou Vsí (ONV).

Koupaliště Albatros je součástí pískoven u ONV, ale je i tak trochu stranou. Vstup je mírnej, servis přiměřenej (knajpa se smažákem), prolejzačka, pláž čistá, vlez do vody z písečku. Takže pro JayKaye i obslužný personál nice. Ředitel hned převzal iniciativu a pro vrstevníky připravil několik animačních programů - namátkou Jak správně pádlovat nebo Jak rychle zbourat hrad z písku, který jste právě dostavěli.

Testování packraftu RobFin, kterýmu řikáme Tasmánskej čert, protože jeho původní majitel, majitel Tilaku Roman Kamler, ho měl na expedici na Tasmánii.


A tradiční setup pro válečku u vody. Slunečník je již léta strandard a spolu s křesílkem jsou to totální gamechangeři. Plus teda nabitej mobil pro správu bucket listu a nějakej ten signál. Když je i pivo, tak taky dobře. Restday u vody v půlce vejletu vkládáme od letoška a je to výborný. 

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat