25. 7. 2020

Závěr Expedice Azbest (East) obstaralo Vodácké muzeum ve Zruči nS

Location: Vodácké muzeum, Zruč nad Sázavou, Česko

Na závěr Expedice Azbest (East) jsme v sobotu 25.7.2021 jsme si vybrali nějaký akce na půli cesty mezi Slováckem a Aussigem. Nejdřív jsme vlezli do Vodního domu v Hulicích a jako druhej bod programu jsem dumal buď o nedalekém Včelím světě, nebo o Vodáckém muzeu na zručském zámku. Nakonec jsme zvolili loďky, protože Vodní dům a Vodácké muzeum se vcelku rýmuje, druhak bylo nutný začít JayKaye seznamovat s jeho v budoucnu oblíbenou disciplínou a třeťak do včel dělat nehodláme. Mucojm pěkný, džunky zajímavý, pěknej model jezíku.

Vodácké muzeum ve Zruči nad Sázavou je v areálu místního zámku, kterej je moc pěkně vopravenej. A když teda vodáci, tak i stylová atrakce. 

Má i odpružení na kamenité úseky.

Před muzeem je ještě vlek na lodě. To dítě na kole bylo ze sousedství, ale vůbec nemělo Ahnung, že v baráku jsou nějaký lodě (proplazil se dovnitř s náma). Co to má za rodiče - ignoranty? 

Funkční model jezu. Zkoušeli jsme zapojit i kachničku, aby zůstala viset ve válci, ale byla moc objemná. JayKay chtěl hračku znárodnit, ale nepodařilo se mu to

Faltbooty aka skládací lodě děsně frčely za první republiky. Jednu takovou má třeba i legendární UL/TP vodák Radeček, a to včetně vahadla a oplachtění! Pořídit si takovou hračku dneska je otázka většího obnosu - v drážďanskym Glodetrotteru jsem je viděl s cenovkou i 4.000 €.

Ňáká pramice.

Kajaky v laminátu. 

Vesty, tati.

Špricky. 

Házečky. Jak lámali to statický lano (napravo) dovnitř a ven, je otázka. 

Kolejdy.

Forma na loď.

Vodák, tati.

Loďáky. 

Vodácký kemp. 

Hlavy. Tuším folkové skupiny Hop Trop. 

Porculánovej vodák. 

Mini s lodí.

Další kajake. 

Maňásci. 

Zámek ve Zruči.

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat